REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

FRSiH: C-Borg Food ocenione przez Forum Ekspertów

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 19-10-2016, 10:18
FRSiH: C-Borg Food ocenione przez Forum Ekspertów
fot. C-Borg Food

– Nie wiem, jak to działa, ale pomysł jest rewelacyjny. Szukam czegoś, co ma tak dużą wartość dodaną, i nie znajduję – chwalił prezentację C-Borg Food Marian Owerko, przewodniczący Rady Nadzorczej Bakalland i ekspert Forum Ekspertów na FRSiH.

REKLAMA

Produkt survivalowy C-Borg Food został oceniony jako pierwszy na sesji „Innowacje na start – prezentacje innowatorów i start-upów przed Forum Ekspertów”. Koncepcja samopodgrzewającego się, pełnowartościowego dania, które dzięki reakcji wewnątrz opakowania po maks. 8 min jest gotowe do spożycia bez użycia wody, prądu, ognia czy gazu, zyskała bardzo pozytywne opinie loży ekspertów.

– Nie wiem, jak to działa, ale pomysł jest rewelacyjny. Szukam czegoś, co ma tak dużą wartość dodaną, i nie znajduję – chwalił produkt Marian Owerko, przewodniczący Rady Nadzorczej Bakalland i ekspert Forum Ekspertów na FRSiH. Jednocześnie zasugerował zmianę nazwy, która jego zdaniem nie koresponduje zbyt dobrze z żywnością.

Uwagi dotyczące zarówno innowacyjności produktu, jak i nazwy podzielił Stefan Golonka, ekspert branży spożywczej. – Miałem szczęście spróbować C-Borga i rzeczywiście jest to dobre, nieprawdopodobnie innowacyjne, łatwe i wygodne – ocenił. Ekspert zdradził też, że wraz z innymi osobami oceniającymi ten produkt zastanawiał się nad jego ceną, gdyż sama konstrukcja nie wygląda na tanią.

Prezentację produktu przestawiły Jolanta Hauzer, prezes Zarządu, Premium Distribution Sp. z o.o. oraz Urszula Sawicka, dyrektor marketingu C-Borg Company Sp. z o.o. 

C-Borg Food to duże kawałki mięsa z kaszą lub ryżem i warzywami w samopodgrzewającej się puszce. Receptury pochodzą z 1920 roku. Produkt nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków i wytwarzany jest głównie z polskich surowców. Cena produktu wynosi ok. 25 zł. Samopodgrzewające się danie zostało nagrodzone certyfikatem „Produkt Innowacyjny” podczas Gali IX Forum RC-Bynku Spożywczego i Handlu 2016.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (33 613) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 149)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH