Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Hiszpańskie jaja przyczyną salmonellozy w Wielkiej Brytanii

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 15-12-2009, 12:22

Brytyjska Agencja ds. Standardów w żywności (FSA) informuje, że zwiększona ilości przypadków zakażeń salmonellą w Anglii i Walii w ostatnim czasie może być związana ze spożywaniem jaj pochodzących z Hiszpanii - podaje FAMMU/FAPA.

Władze weterynaryjne tego kraju potwierdziły, że w jednym z hiszpańskich gospodarstw produkcji jaj - Granja Avicola "El Angel" wykryto bakterie szczepu Salmonella enterditis (PT) 14b. Hiszpańskie władze zapewniły, że do czasu opanowania choroby, nie będą wprowadzać do obrotu jaj z zakażonego stada.

Jaja, które trafiły do odbiorców na rynku brytyjskim, zostaną wycofane ze sprzedaży lub przeznaczone do pasteryzacji. Ostatnie badania przeprowadzane w Wielkiej Brytanii wykazały, że w jajach z rodzimej produkcji salmonella występuje bardzo rzadko.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 476) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH