Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Irlandzka wieprzowina bez dioksyn

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 12-12-2008, 15:48
Irlandzka wieprzowina bez dioksyn

Testy mięsa z pięciu polskich firm, od których Instytut Weterynaryjny w Puławach pobrał próbki wieprzowiny pochodzącej z Irlandii, dały wynik ujemny. Oznacza to, że nie są skażone dioksynami - poinformował Krzysztof Jażdżewski, Główny Lekarz Weterynarii.

Próbki badał Państwowy Instytut Weterynaryjny w Puławach. Dotychczasowe wyniki wskazują, że stężenie dioksyn w badanym mięsie było trzy razy niższe od poziomów określonych w przepisach Unii Europejskiej.

Wyniki testów wieprzowiny z pozostałych 18 firm, powinny ukazać się najpóźniej w weekend.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 190) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH