Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Koniec dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny w Irlandii

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 19-11-2009, 12:43

Na posiedzeniu Komitetu Zarządzającego UE ds. Wspólnej Organizacji Rynków Rolnych w sektorze wieprzowiny podjęto decyzję o zakończeniu przyznawania dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny w Irlandii i Irlandii Północnej - podaje FAMMU/FAPA.

Dopłaty zostały wprowadzone w grudniu 2008 r. na skutek kryzysu dioksynowego w Irlandii. Analiza bieżącej sytuacji wykazała, że stosowanie środków wsparcia nie jest już konieczne. Z uwagi na ryzyko nadmiernej liczby wniosków, stosowanie systemu zawieszono w okresie od 8 do 13 listopada, a wszystkie przedmiotowe wnioski złożone po 3 listopada zostały odrzucone.

Ostateczny termin składania wniosków o przyznanie dopłat ustalono na 13 listopada 2009 r. O zakończeniu przyznawania dopłat decydują rozporządzenia Komisji (WE) nr 1079/2009 oraz 1077/2009 z dnia 10 listopada 2009 r., opublikowane w Dzienniku Urzędowym UE w dniu 11 listopada 2009 r.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 876) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH