Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

KRD-IG promowała polski drób podczas pikniku "Poznaj dobrą żywność"

  • Autor: portaspozywyczy.pl
  • Data: 13-06-2017, 14:38
KRD-IG promowała polski drób podczas pikniku
fot. KRD-IG

Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza zachęcała do aktywnego spędzania czasu podczas zorganizowanego przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi 10 czerwca pikniku „Poznaj Dobrą Żywność”.

Podczas Pikniku Poznaj Zdrową Żywność KRD-IG zachęcała do spożywania drobiu i łączenia jego konsumpcji z aktywnością fizyczną i byciem „fit”.

 - W ciągu kilku ostatnich lat zwiększyła się moda na zdrowy styl życia, na który składa się odpowiednio zbilansowana dieta, a także stała aktywność fizyczna, przyczyniająca się do poprawy naszej kondycji i sylwetki. Krajowa Rada Drobiarstwa – Izba Gospodarcza wychodzi naprzeciw oczekiwaniom, kreując nowy wizerunek konsumenta drobiu, jako człowieka aktywnego i świadomego tego, co je. Dlatego też jednym z naszych zadań jest informowanie społeczeństwa, o tym że polski drób, będący nr 1 w Europie, charakteryzuje się wysoką jakością i bezpieczeństwem produktu – komentuje Łukasz Dominiak, Dyrektor Generalny Krajowej Rady Drobiarstwa – Izby Gospodarczej.

Podczas sobotniego pikniku na stoisku KRD-IG odwiedzający mogli spędzić czas w strefie aktywności fizycznej, gdzie znajdowały się m.in. przyrządy do ćwiczeń dla dzieci i dorosłych. Dla miłośników „strzelania” przygotowano bramki i piłki, a także zestawy tarcz i rzutek. Dodatkową atrakcją było stanowisko z urządzeniem do pomiaru siły mięśni oraz żyroskop. Ogromnym zainteresowaniem cieszyła się ścianka wspinaczkowa dla dzieci i dorosłych. Nad bezpieczeństwem uczestników czuwali profesjonalni instruktorzy. Z kolei o dietę uczestników zadbał znany szef kuchni Artur Moroz, który dla tych, którzy zdecydowali się spalić trochę kalorii przygotował nowocześnie przyrządzone dania z drobiu. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Czytelnik 16-06-2017, 06:38:
Światowa Organizacja Zdrowia apeluje o ograniczenie spożycia mięsa. Konsumpcja mięsa zwiększa ryzyko m.in. otyłości, cukrzycy, wielu rodzajów raka, chorób krążenia.

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (16 088) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH