Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Limeko: Kontrolujemy proces produkcji od pisklęcia po półkę sklepową

  • Autor: AT/portalspozywczy.pl
  • Data: 24-05-2017, 10:14
Limeko: Kontrolujemy proces produkcji od pisklęcia po półkę sklepową
fot. Limeko

- W chwili obecnej środki finansowe angażujemy w produkcję żywca, która w ciągu ostatnich 3 lat wzrosła czterokrotnie. Niestety, nie udało nam się zachęcić znaczącej ilości producentów drobiu do współpracy, dlatego postanowiliśmy polegać na własnej produkcji. Ma to też swoje dobre strony, gdyż wciąż jesteśmy wstanie kontrolować proces produkcji od pisklęcia po półkę sklepową - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Tomasz Rzemiński z firmy Limeko.

Tomasz Rzemiński przyznaje, że wyniki sprzedażowe pozytywnie zaskakują właścicieli firmy.

- Życzymy sobie aby rok 2017 nie był gorszy jeśli chodzi o poziom wzrostu sprzedaży. Przetwory drobiowe ekologiczne zdobywają nowe rzesze klientów, aczkolwiek wolniej niż samo mięso. W kolejnych miesiącach będziemy wciąż szukać klucza do podniebień naszych klientów poprzez proponowanie nowych produktów. Być może z niektórych się wycofamy. Rynek wciąż się tworzy i chcemy brać w tym aktywny udział - dodaje.

Rzemiński uzupełnia, że w związku z rosnącymi zamówieniami Limeko musiało przygotować własne powierzchnie magazynowe.

- Mam nadzieję, że do wakacji zostaną uruchomione. Wstrzymaliśmy się z inwestycją jeśli chodzi o zakład rozbioru i konfekcji, chociaż bardzo by nam to uprościło proces realizacji zamówień. Wciąż korzystamy z usług naszych podwykonawców. Finansowe uzasadnienie takiej inwestycji nastąpi zapewne w ciągu najbliższych 2-3 lat wraz z wzrostem poziomu produkcji - przyznaje.

Gospodarstwo hodowlane Limeko s.c. znajduje się w miejscowości Młynne koło Limanowej i zajmuje się hodowlą drobiu ekologicznego, w szczególności brojlerów kurzych z przeznaczeniem na ubój. Projekt zakładał stworzenie spójnego łańcucha dostaw do odbiorców hurtowych i detalicznych. Firma kontroluje produkcję ekologicznego mięsa drobiowego od momentu doboru piskląt po gotowy zapakowany i dostarczony do punktu sprzedaży produkt. W ofercie firmy znajduje się ok. 30 produktów z kurczaka i indyka.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Czytelnik 24-05-2017, 13:13:
człowiek nie potrzebuje mięsa do życia, Światowa Organizacja Zdrowia apeluje o ograniczenie spożycia mięsa dla ograniczenia wielu chorób w tym raka

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (19 760) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 269)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH