Masarnia Wiejska Dyjak do kupienia za 4,65 mln zł

Na sprzedaż wystawiony został zakład przetwórstwa mięsnego z ubojnią wieprzowiny i wołowiny w miejscowości Karczewie. Właściciel chce za niego 4,65 mln zł.
POWIĄZANE TEMATY
Masarnia Wiejska Dyjak posiada uznaną na rynku lokalnym i województwa Zachodniopomorskiego markę pod nazwą Wyroby Karczewskie.
Przetwórnia zakładu zajmuje 1609,42 mkw. na działce o powierzchni 17503 mkw. przy drodze krajowej nr 6 Szczecin-Gdańsk. Zakład powstał od podstaw w 2000 roku. Na terenie zakładu odbywa się ubój bydła i trzody chlewnej, rozbiór mięsa oraz produkcja wędlin.
Moc przerobowa zakładu to 20 ton na dobę z możliwością zwiększenia do 40 ton. Istnieje też możliwość zakupu ziemi o areale 1,1236 ha znajdującej się w bezpośrednim sąsiedztwie zakładu. Daje to możliwość ewentualnej rozbudowy obiektu.
Zakład posiada wprowadzony i zatwierdzony system HACCP oraz nadany Certyfikat Unijny. Wyposażony jest w system chłodni oraz komorę mroźniczą dostosowaną do potrzeb produkcji.
Produkcja wędlin oparta jest na tradycyjnych recepturach.
Zakład posiada w ciągu technologicznym dwie komory wędzarnicze oraz cztery wędzarnie tradycyjne. Zakres asortymentowy od jednego do kilkudziesięciu produktów.
W bezpośrednim sąsiedztwie zakładu na terenie wydzielonym z parkingiem znajduje się murowany pawilon handlowy w którym odbywa się sprzedaż mięsa i wyrobów gotowych marki Karczewskie.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
KOMENTARZE
Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!