Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Międzynarodowy sukces Perfekcyjnej Krakowskiej Suchej Olewnik

  • www.portalspozywczy.pl
  • Autor: pr
  • Data: 02-07-2015, 13:23
Międzynarodowy sukces Perfekcyjnej Krakowskiej Suchej Olewnik
(fot. mat.pras.)

Sztandarowy produkt marki Olewnik – kiełbasa Perfekcyjna Krakowska Sucha zdobyła niezwykle prestiżową nagrodę Superior Taste Award 2015, przyznawaną przez International Taste & Quality Institute. Niepowtarzalny smak Krakowskiej Suchej Olewnik zdołał oczarować najlepszych światowych szefów kuchni i przyniósł produktowi cenną złotą gwiazdkę.

International Taste & Quality Institute (iTQi) z siedzibą w Brukseli, to wiodąca światowa organizacja dedykowana testowaniu i promowaniu wyjątkowych napojów i produktów żywnościowych. Stworzona przez iTQi nagroda Superior Taste Award jest szczególnie doceniana za swoją obiektywność oceny, bazującej na mechanizmie ślepych testów prowadzonych przez corocznie zmieniane jury, składające się z wiodących ekspertów w dziedzinie smaku. Do tego wyjątkowego gremium zapraszani są wyłącznie członkowie najbardziej prestiżowych organizacji kulinarnych – szefowie kuchni wyróżnieni w przewodnikach Michelin i Gault&Millau oraz światowej sławy sommelierzy.

Podobnie jak w słynnym przewodniku Michelin, produkty testowane przez iTQi oceniane są na podstawie swoich indywidualnych właściwości, a nie na zasadzie konkurencyjnych zestawień. Poddawane są one analizie sensorycznej, opartej na doznaniach zapachowych, wzrokowych, smakowych i dotykowych, przeprowadzanej zgodnie z rygorystyczną procedurą. Na nagrodę i cenną złotą gwiazdkę liczyć mogą wyłącznie produkty, którym uda się osiągnąć minimum 70% skali oceny podczas prowadzonych degustacji. Nagroda Superior Taste Award dla kiełbasy Perfekcyjnej Krakowskiej Suchej Olewnik jest dla marki ogromnym wyróżnieniem. - Złota gwiazdka iTQi to dla nas potwierdzenie, że tworząc produkty warto być perfekcjonistą i stawiać wyłącznie na najlepsze składniki. Zdobyć pochwały z rąk tak znamienitych mistrzów kulinarnej sztuki to zasłużony powód do dumy - podsumował Jacek Ziąbski, dyrektor marketingu marki Olewnik.

Tajemnica doskonałego smaku Perfekcyjnej Krakowskiej Suchej Olewnik tkwi
w unikalnej recepturze, najlepszych składnikach i wieloletnim doświadczeniu. Do produkcji tej wyjątkowej kiełbasy wybierane jest najwyższej jakości mięso wieprzowe z szynki oraz idealnie wyważona kompozycja naturalnych ziół i przypraw. Wszystko dopracowane do perfekcji. Każde ziarenko pieprzu, szczypta ziół, kryształek soli ma znaczenie. Wędzona, pieczona, a następnie suszona przez wiele dni, nabiera wyjątkowego aromatu i kruchości. Czerpiąc z tradycji co najlepsze, produkowana jest bez użycia sztucznych barwników i glutaminianu sodu.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • jestem_za 13-07-2015, 14:49:
Brawo!

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH