Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Mniej ubojów bydła i świń w Hiszpanii

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 28-06-2010, 13:18

W I kwartale br. ubito w Hiszpanii 542 242 sztuk bydła, tj. o 3,5 proc. mniej niż w analogicznym okresie 2009 roku. Produkcja wołowiny wyniosła blisko 142 tys. ton, co oznacza, że była o 1,4 proc. niższa niż w I kwartale 2009 roku - podaje FAMMU/FAPA.

W okresie styczeń-marzec br. ubito w Hiszpanii 10,2 mln sztuk żywca wieprzowego, tj. o 5 proc. mniej niż w analogicznym okresie przed rokiem.

Produkcja wieprzowiny obniżyła się o 3 proc. do około 888 tys. ton.

Dla porównania, liczba ubojów owiec zwiększyła się o 5 proc. do 2,7 mln sztuk. Produkcja mięsa owczego wzrosła o 7 proc. do 29,3 tys. ton.

Podobał się artykuł? Podziel się!

CENY HURTOWE

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 733) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH