Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Mniejsza produkcja mięsa w Wielkiej Brytanii

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 16-08-2009, 09:47

W I połowie br. Brytyjczycy wyprodukowali łącznie 984 tys. ton mięsa czerwonego i podrobów, tj. o 3 proc. mniej niż w analogicznym okresie 2008 roku - informuje FAMMU/FAPA.

Najbardziej obniżyła się produkcja mięsa baraniego i jagnięcego, o 10 proc. lub 14,4 tys. ton. W I połowie 2009 roku Wielka Brytania wyprodukowała także 427 tys. ton mięsa wołowego i cielęcego, tj. o 1 proc. mniej niż przed rokiem.

Produkcja mięsa wieprzowego obniżyła się o 3 proc. do 356 tys. ton., natomiast produkcja bekonu zwiększyła się o 4 proc. Większa produkcja bekonu była rezultatem wzrostu importu mięsa wieprzowego przeznaczonego do tego typu produkcji. Faktyczny poziom produkcji bekonu pochodzący od rodzimych świń był mniejszy niż przed rokiem.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (20 087) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH