Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Na południu powstaje nowy lider przetwórstwa mięsa drobiowego

  • Autor: PMR
  • Data: 15-10-2009, 21:43

Słowacki producent drobiu firma Podtatranska hydina pracuje nad wzmocnieniem swojej pozycji na rynku drobiu. Spółka planuje w tym roku osiągnąć produkcję sięgającą 15 ton mięsa drobiowego na dobę.

Po to, aby osiągnąć zakładane cele firma wynajęła pomieszczenia, pojazdy i pracowników od swojego konkurenta firmy Hydina ZK, który ogłosił decyzję o wstrzymaniu działalności pod koniec sierpnia.

Od 2007 roku pod zarządem nowego właściciela firma Podtatranska hydina przeszła dynamiczny proces restrukturyzacyjno-inwestycyjny.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (3)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Tomi 25-10-2009, 21:21:
Ubijani do której oddaję może przerobić 100 ton i uważana jest za średniej wielkości w Polsce. 15 ton to bardzo skromna ilość.
  • Wit56 16-10-2009, 10:16:
Może na Słowacji to potęga?
  • E.Klawitter 16-10-2009, 09:50:
Czy produkcja 15 ton na dobę to już powód, żeby uznawać firmę za lidera w branży? Może to pomyłka i chodzi o 150 ton?

Zobacz wszystkie komentarze (3)

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (26 045) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH