Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Na Wyspach zwiększono produkcję mięsa czerwonego i podrobów

  • Autor: FAMMU/FAPA na podst.: AgraNet
  • Data: 27-07-2010, 14:04

W I połowie 2010 roku Brytyjczycy wyprodukowali łącznie 940 tys. ton mięsa czerwonego i podrobów, tj. o 5 proc. więcej niż w analogicznym okresie przed rokiem - podaje FAMMU/FAPA.

Produkcja mięsa wołowego i cielęcego wyniosła około 460 tys. ton, co oznacza 9 proc. wzrost w stosunku do produkcji z I połowy 2009 roku.

W omawianym okresie produkcja baraniny i mięsa jagnięcego wyniosła 115 tys. ton, tj. była o 15 proc. mniejsza niż przed rokiem. Spadek ten wynikał przede wszystkim z redukcji liczby ubojów zwierząt, gdyż waga ubijanych sztuk nie różniła się od poziomu zeszłorocznego.

W okresie styczeń-czerwiec br. produkcja mięsa wieprzowego zwiększyła się o 8 proc. do 370 tys. ton.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (25 228) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH