Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Pamapol: mięso drobiowe przyszłością konserw i pasztetów

  • Autor: RW, portalspozywczy.pl
  • Data: 13-10-2016, 15:25
Pamapol: mięso drobiowe przyszłością konserw i pasztetów
Robert Jankowski, prezes zarządu Pamapol S.A. Fot. Piotr Waniorek

Pamapol zamierza dalej inwestować w rozwój kategorii konserw i pasztetów. Robert Jankowski, prezes firmy, ocenia, że perspektywy rynkowe są dobre, a przyszłość wiąże się przede wszystkim z produktami opartymi na mięsie drobiowym.

ROBERT JANKOWSKI, PREZES PAMAPOLU BĘDZIE PRELEGENTEM IX FORUM RYNKU SPOŻYWCZEGO I HANDLU! ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ!

Prezes Pamapolu w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl przyznaje, że firma ciągle mocno stawia na konserwy i pasztety. Na rynku pojawiają się innowacyjne rozwiązania oferowane przez producenta z siedzibą w Ruścu. 

- Niezmiennie inwestujemy w kategorie konserw mięsnych i pasztetów. Jako pierwsi wprowadziliśmy unikalne nakładki na konserwy, dzięki którym produkty dłużej zachowują świeżość. Takie opakowanie sprawia, że można w łatwy i wygodny sposób przechowywać i zabezpieczać produkt – niezależnie od tego czy jesteśmy właśnie w trakcie letniego wyjazdu, czy zakupiliśmy konserwę na domowy użytek - wyjaśnia Robert Jankowski.

Grupa Pamapol produkuje także konserwy pod marką Spichlerz Rusiecki. 

- W ostatnim czasie rozwinęliśmy portfolio marki o produkty drobiowe – udziec z indyka i mięsiwo z kurczaka, które zawierają 80 proc. mięsa i posiadają unikalną recepturę wolną od ulepszaczy smaku, glutaminianu sodu i fosforanów - mówi.

Jankowski przyznaje, że szczególnie perspektywiczne są produkty oparte na drobiu, co wiąże się z rosnącą świadomością polskich konsumentów.

- Przewidujemy, że wraz ze wzrostem świadomości zdrowotnej konsumentów, udział konserw i pasztetów drobiowych w rynku będzie sukcesywnie wzrastał. Mięso z drobiu stanowi bowiem ważny element piramidy żywieniowej. Rezygnacja z mięsa czerwonego na rzecz drobiowego w zbilansowanej diecie jest rekomendowana przez Światową Organizację Zdrowia (WHO), gdyż jest ono dużo mniej kaloryczne i lepiej przyswajalne przez nasz organizm. Dla porównania – wieprzowina zawiera 5 razy, a wołowina 2 razy więcej tłuszczu niż mięso drobiowe mówi Robert Jankowski, prezes Pamapolu.

Zachęcamy do przeczytania pełnej rozmowy z Robertem Jankowskim, prezesem Pamapolu - Robert Jankowski, prezes zarządu Pamapol S.A. - przeczytaj obszerny wywiad

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

SPÓŁKI SEKTORA SPOŻYWCZEGO NA GPW

PMPPamapol SA
Kolejny przypadek ASF u dzika POPRZEDNI ARTYKUŁ

Kolejny przypadek ASF u dzika

UE: stabilne ceny kurczaków NASTĘPNY ARTYKUŁ

UE: stabilne ceny kurczaków

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 824) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 263)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH