REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Pasztety wypierają z rynku konserwy i smarowidła

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 28-09-2015, 12:38
Pasztety wypierają z rynku konserwy i smarowidła

Nie będziemy wprowadzać do naszej oferty konserw ani smarowideł. Ten segment rynku jest dziś powoli wypierany między innymi przez pasztety. Polacy szukają nowych smaków, pasztetów z innych gatunków mięs niż wieprzowina czy drób - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Krzysztof Woźnica, prezes Zakładów Mięsnych Silesia.

REKLAMA

- Czy Zakłady Mięsne Silesia rozwijają produkcję pasztetów? Czy Pana firmę interesuje również rynek konserw i smarowideł?

Nie będziemy wprowadzać do naszej oferty konserw ani smarowideł. Ten segment rynku jest dziś powoli wypierany między innymi właśnie przez pasztety. Polacy szukają nowych smaków, pasztetów z innych gatunków mięs niż wieprzowina czy drób. My wiemy jak produkować pasztety i tą kategorię chcemy rozwijać. Mamy zamiar wprowadzić nowe smaki a także mniejsze gramatury dla klientów „samoobsługowych”. Popyt na nasze pasztety i pasztetowe skłonił nas do inwestycji w kolejne linie technologiczne, które pozwolą nam powiększyć moc produkcyjną i zapewnić najwyższą jakość naszych produktów.

- Czym Państwa nowa linia pasztetów wyróżnia się na tle konkurencji?

Nowa linia Duda Specialite to znakomite pasztety pieczone w piecu, przez co zyskują niebywale chrupiącą skórkę i kruchą konsystencję. Charakteryzują się wysoką mięsnością, gdyż 100 g gotowego wyrobu zawiera ponad 100 g surowców mięsnych. Istotna jest także wysoka zawartość mięsa zwierząt i ptactwa łownego – około 20 proc. Dostępne są w małych poręcznych opakowaniach po 350 g. Co ważne, nie zawierają substancji konserwujących, fosforanów ani glutaminianu monosodowego. Musimy także pamiętać, że dziczyzna to niezwykle wartościowe mięso, gdyż zawiera mniejszą ilość tłuszczów od innych gatunków, jest mniej kaloryczne, posiada dużo kreatyny - łatwostrawnego białka, posiada dużo cennych witamin, przede wszystkim z grupy B, oraz minerałów, praktycznie nie wywołuje reakcji alergicznych

- Jakie będą kolejne nowości?

Cały czas pracujemy nas nowymi produktami. Szukamy przede wszystkim innowacji, zarówno w formach pakowania, jak i samych produktach. W ostatnim roku udało nam się wprowadzić sporo nowych linii produktowych, z których na szczególną uwagę zasługuje linia wędlin dla dzieci Duduś – jest to pierwsza na rynku polskim tak szeroka oferta produktów skierowanych dla najmłodszych. Planujemy jej dalszy rozwój i silniejszą komunikację z rodzicami w zakresie odżywania dzieci. Ponadto mamy w planach rozwój w kategorii dań gotowych oraz kilka nowinek, o których jeszcze nie możemy powiedzieć.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (28 535) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH