Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Pini Beef uruchomiło zakład ubojowy w Końskowoli (galeria zdjęć)

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 11-01-2014, 21:29
Pini Beef uruchomiło zakład ubojowy w Końskowoli (galeria zdjęć)
Na fot. Romano Pini (drugi od prawej na pierwszym planie) przecina wstęgę na otwarciu zakładu w Końskowoli (fot. Paweł Pawłowski, zelaznastudio.pl)

11 stycznia w Końskowoli oficjalnie rozpoczął działalność zakład produkcji wołowiny Pini Beef. Firma ma ambitne plany - chce powtórzyć sukces porównywalny do tego, jaki na rynku wieprzowiny odniosła spółka Pini Polonia.

Zanim zakład mięsny w Końskowoli trafił w ręce włoskich inwestorów, był on firmą rodzinną należącą do braci Sadurskich. Jednak działalność upadła w 2009 r., głównie za sprawą rosyjskiego embarga na polskie mięso i nieudanej rozbudowy obiektu. Grupa Pini nabyła przedsiębiorstwo za 10,5 mln zł.

Obecnie na czele zakładu w Końskowoli stoi Romano Pini, brat Piero Pini, który zarządza zakładem Pini Polonia w Kutnie. Dyrektorem generalnym nowego zakładu został Artur Osiak, zaś dyrektorem handlowym Nicola Costa. Funkcję dyrektora ds. produkcji objął Dariusz Siwek a dyrektora ds. skupu Arkadiusz Woźniak.

Sławomir Sosnowski, wicemarszałek województwa lubelskiego podkreśla, że przyciągnięcie włoskiego inwestora na Lubelszczyznę to wielki sukces. - Mam nadzieję, że działalność zakładu pozytywnie wpłynie zarówno na sytuację gospodarczą naszego regionu, jak i całej Polski. My, jako samorząd województwa jesteśmy otwarci na współpracę w dziedzinie produkcji wołowiny na terenie województwa lubelskiego. Promujemy wiele zakładów na różne sposoby, m.in. na imprezach, targach i wystawach o zasięgu europejskim - wskazuje Sosnowski.

W zakładzie Pini Beef ma znaleźć pracę ok. 400 osób, być może jeszcze w tym roku. - Mamy nadzieję, że nowy zakład odniesie taki sam sukces, jak Pini Polonia - mówi Romano Pini. Zakład Pini Beef może ubijać 300 sztuk bydła dziennie. W planach jest zwiększenie mocy produkcyjnych. Obiekt znajduje się przy ul. Żyrzyńskiej 44 w Końskowoli.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (50)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Rzeznik 23-12-2016, 19:37:
Ja pracuje w pini ponad 6 lat bawią mnie takie komentarze osób które nie były i gadają albo takich osób które nadają się tylko na ciecia albo ukladania sloikow do biedronki. Na uboju pracuje sie I zmiana 11 /12 godzin II aż ubije do konca moze być to 7 ,8 czasem 4,5 max 12 ale pieniadze nie takie jak w biedronce pierwsza moja wyplata 2700 a teraz mam 4300 wiec nie jest zle. Na rozbiorze praca po 11 h jak ktos chce robi nadgodziny platne po 50 zl lub 75 to kto normalny nie zostanie na 4 godzinki dorobić sobie moim zdaniem bardzo dobry układ gdzie tak placa? A Ci z lewymi rękoma do pracy niech sie nie wypowiadają jak się do pracy nie na dają albo niech idą po zasilki bo to najlepiej robią
  • 91092 30-10-2016, 18:22:
Cowspiracy:) Obejrzyjcie.
  • Mariola Zabek 30-10-2016, 16:02:
Co ma ksiadz do takiej mordowni zwierzat? Komus sie tu w glowach popierniczylo! Zapewne chodzi o kase, o robieniu pieniedzy na nieszczesciu zwierzat! W Polsce to s chore uklady!

Zobacz wszystkie komentarze (50)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 876) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH