Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Pogłowie bydła w Japonii kurczy się

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 14-08-2012, 12:15

Wysokie koszty pasz, dość niskie ceny mięsa oraz surowe wymogi dotyczące bezpieczeństwa żywności wpływają negatywnie na wielkość pogłowia bydła w Japonii - podaje FAMMU/FAPA na podst.: thecattlesite.com.

W dniu 30 czerwca br. stado bydła w tym kraju liczyło 4,13 mln sztuk, tj. było o 1,6 proc. mniejsze niż przed rokiem.

Pogłowie zwierząt rasy holsztyńskiej (mlecznej i mięsnej) oraz japońskiej czarnej Wagyu obniżyło się odpowiednio o 2,5 proc. do 1,81 mln sztuk oraz o 2 proc. do 1,73 mln sztuk.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (25 753) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH