Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Polski Klaster Mięsny chce zacieśnić współpracę z hodowcami

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 05-07-2010, 10:12

Producenci mięsa i wędlin z Polskiego Klastra Mięsnego dążą do nawiązania trwałej współpracy z hodowcami, którzy prowadzą chów zbliżony do tradycyjnego, stosowanego od co najmniej 50 lat - informuje Bogusław Barański, dyrektor Polskiego Klastra Mięsnego.

Do kryteriów ważnych dla Klastra należą: utrzymanie zwierząt na ściółce, stosowanie ras tradycyjnych wielka biała polska, biała polska zwisłoucha oraz ich krzyżówek, żywienie tradycyjne z dużym udziałem własnych pasz, wyeliminowanie soi genetycznie modyfikowanej i antybiotyków, zwiększenie normy powierzchniowej dla jednego tucznika powyżej obowiązującej, ubój zwierząt nie wcześniej, niż w wieku 26 tygodni.

Program Polskiego Klastra mięsnego jest ściśle związany z uznanym przez Ministra Rolnictwa krajowym systemem jakości JAKOŚĆ TRADYCJA. Stosowanie tego sytemu uprawnia do wsparcia z PROW 2007-2013 ( Działanie 132 i Działanie 133).

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 798) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 330)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH