Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Prezes Drosedu: Rośnie sprzedaż tanich przetworów drobiowych

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 12-11-2012, 11:29
Prezes Drosedu: Rośnie sprzedaż tanich przetworów drobiowych
Jacek Lewicki, prezes Grupy Drosed

Wpływ spowolnienia gospodarki na rynek drobiu widać we wzroście popularności produktów z dolej półki cenowej - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Jacek Lewicki, prezes Grupy Drosed.

Trend wzrostowy dla przetworów drobiowych z kategorii economy jest ewidentny. - Presja konsumentów na ceny wyrobów jest w tej chwili ogromna - przyznaje Jacek Lewicki. - Dla producentów ta sytuacja jest w pewnym stopniu żenująca. Przecież ciągle mówimy o wysokiej jakości, rozwoju linii z kategorii premium i tradycji... Tymczasem, kiedy przychodzi do negocjacji biznesowych, liczy się już tylko cena produktu - dodaje.

Zwraca uwagę, że mimo presji cenowej, producenci są zobligowani do zachowania odpowiedniej jakości wyrobów. - Dlatego nadchodzące dwa lata kryzysu mogą być ciężkie, nie tylko dla przetwórców mięsa drobiowego, ale także dla sieci handlowych. Wystarczy spojrzeć na przykład sieci Bomi. Teraz problemy mają też inne delikatesy. To zapewne jeszcze nie koniec - prognozuje prezes Drosedu. - Firmy dostarczające swoje produkty do sieci handlowych chciałby czuć się bezpiecznie, ale w warunkach dekoniunktury może być z tym trudno - zauważa.


Czytaj też:

Prezes Drosedu: Ten rok nie jest łatwy dla branży drobiarskiej

Prezes Drosedu: Mentalność konsumentów mięsa zmienia się powoli

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (2)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Nie jem chemicznej żywności 12-11-2012, 18:02:
O jakiej wysokiej jakości pan prezes mówi? Odkąd wprowadzono unijne "normy", mięso w sklepie przestało być mięsem, a wędliny to praktycznie trucizna. Nieważne czy to półka economy czy premium, wszędzie dopuszczalna dawka chemii jest o wiele poziomów za duża. A podobno klient jest najważniejszy...
  • JemSwiadomie.pl 12-11-2012, 13:30:
Może dlatego dodają wieprzowinę do pasztetów drobiowych. Jest to jakiś sposób na kryzys, kosztem klienta

Zobacz wszystkie komentarze (2)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 904) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH