Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Prezes Konshurtu: Szanuję każdego pracownika i od załogi wymagam tego samego

  • Autor: AT/portalspozywczy.pl
  • Data: 18-04-2017, 13:24
Prezes Konshurtu: Szanuję każdego pracownika i od załogi wymagam tego samego
Marek Kasprzyk, prezes zarządu Konshurt Spółka z o.o. Sp.k., fot. Konshurt

- W firmie mamy praktycznie zerową rotację. W 2016 roku odeszły dwie osoby. Szanuję każdego pracownika i wymagam tego samego od załogi. Trzeba zapobiegać a nie leczyć, dlatego staram się doceniać swoich pracowników - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Marek Kasprzyk, prezes zarządu firmy Konshurt Spółka z o.o. Sp.k.

Konshurt zatrudnia ok. 60 osób w trzech lokalizacjach w Polsce. Jak mówi Marek Kasprzyk, wielu pracowników jest związanych z firmą od samego początku.

- Niektórzy pracują w firmie po 20 lat, rekordziści odeszli już na emeryturę. Wiele osób przyszło do nas jako do pierwszej pracy i są z nami już kilkanaście lat - dodaje.

Prezes Konshurtu, myśląc o zabezpieczeniu interesu rodziny, pracowników i dostawców, przekształcił firmę w spółkę komandytową.

- 1 lipca 2016 r. przekształciłem firmę z osoby fizycznej w spółkę. Wcześniej, gdyby coś mi się stało, firma działająca jako jednoosobowa działalność, mogłaby mieć problemy. Tak więc przekształciliśmy się w spółkę z o.o. sp. k. i chcąc nie chcąc musiałem zostać prezesem - dodaje.

Kasprzyk nie ucieka od tematu sukcesji przedsiębiorstwa. Dlatego do rodzinnego biznesu chce włączyć każdą z trzech swoich córek.

- Każda córka, po ukończeniu 18 lat, będzie wchodziła do firmy. Najstarsza córka, Kasia, studiuje, ale powoli wdraża się do pracy w firmie. Pozostałe dwie jeszcze się uczą - dodaje.

Jak przyznaje, nie chce jednak narzucać dzieciom wyboru drogi życiowej.

- Chciałbym żeby wszystkie córki utożsamiały się z firmą, ale jeśli któraś zechce działać w innej branży to nie zamierzam ich zmuszać na siłę. Mam jednak nadzieję, że coś w genach zostało, córki się tu odnajdą i w przyszłości będą pracować i rozwijać firmę. Mocnym filarem Konshurtu jest też dyrektor handlowy Maciej Łukaszuk, który pracuje w firmie od 2013 roku, ale znamy się od ponad 20 lat. Nawet gdyby mnie zabrakło to będzie w stanie im pomóc - dodaje.

Przeczytaj cały wywiad z Markiem Kasprzykiem.

Firma Konshurt działa na rynku od 1990 roku jako wyspecjalizowany importer i dystrybutor konserw drobiowych, mięsnych i rybnych. Od 2000 roku Konshurt sprzedaje towary pod marką własną MK. Firma dysponuje bazą ponad 1,5 tys. odbiorców i każdego dnia sprzedaje ok. 400 tys. sztuk produktów w puszkach. Konshurt dysponuje własnym centrum logistycznym w Częstochowie oraz dwoma magazynami w Koszalinie i w Jarosławiu. Firma posiada także własną flotę samochodową oraz korzysta z usług firm spedycyjnych. W 2016 r. powstał brand żywności dla zwierząt: MK Animals.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (8 486) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH