REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Grażyna Prokopiuk, prezes Łmeat Łuków: Zwiększamy produkcję wołowiny

  • Autor: ŁR, portalspozywczy.pl
  • Data: 08-10-2014, 12:19
Prezes Łmeat Łuków: Zwiększamy produkcję wołowiny
Grażyna Prokopiuk, prezes ZM Łmeat-Łuków

W tym roku spodziewamy się pobić rekord w ilości produkcji mięsa wołowego - zapowiada Grażyna Prokopiuk, prezes ZM Łmeat-Łuków.

REKLAMA

Choć obecna sytuacja rynkowa mogłaby do tego skłaniać, Zakłady Mięsne Łmeat-Łuków nie prowadzą importu bydła z zagranicy. - Od lat współpracujemy z polskimi dostawcami. Z roku na rok ciągle zwiększamy produkcję wołowiny. Co więcej, planujemy dalszy intensywny rozwój produkcji wysokogatunkowych mięs wołowych oraz wysokobudżetowe inwestycje w tym zakresie - mówi Grażyna Prokopiuk.

Strategia zakładów z Łukowa zakłada obecność jej produktów wołowych we wszystkich kanałach dystrybucji. - Na szczególnie podkreślenie zasługuje fakt, iż oferta kulinarnych mięs wołowych zyskała duże uznanie w kanale HoReCa. Klienci podkreślają jakość, ale doceniają też dostępność zamawianego mięsa oraz poziom świadczonego przez naszą firmę serwisu - podkreśla prezes ZM Łmeat. - Wsłuchujemy się w potrzeby tej branży i dokładamy wszelkich starań, aby zaoferować profesjonalne produkty zaprojektowane na miarę oczekiwań restauracji, hoteli i cateringu - akcentuje.

Zwraca uwagę, że siłę jej firmy stanowi umiejętność pogodzenia wieloletniej tradycji zakładów z Łukowa, a co za tym idzie - regionalnego charakteru produktów, z szybkim wdrażaniem nowości technologicznych. - Dzięki temu od ponad 40 lat utrzymujemy się w czołówce polskich producentów mięsa i wędlin - zaznacza Prokopiuk.

I dodaje: - Niedawno produkty wołowe naszej marki Świat Szlachetnej Wołowiny zyskały wiele wyróżnień i nagród podczas tegorocznych międzynarodowych targów Polagra Food 2014. Naszą wołowinę docenił także Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, który w konkursie „Produkt Najwyższej Jakości w Przemyśle Mięsnym" przyznał produktom wołowym niezwykle wysokie noty w ocenie sensorycznej.

Prezes Łmeat Łuków wskazuje, że aktualnie rozpoczęto proces certyfikacji łukowskiej wołowiny w systemie QMP. - Dzięki temu nasza wołowina zyska dodatkowe potwierdzenie jakości - stwierdza Grażyna Prokopiuk.

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Maria 24-11-2014, 17:47:
Ale się uśmiałam. I kto w to uwierzy.

Zobacz wszystkie komentarze (1)

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (11 967) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH