REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Prezes Łmeatu: Będziemy rozwijać produkcję mięsa mielonego

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 20-10-2015, 15:25
Prezes Łmeatu: Będziemy rozwijać produkcję mięsa mielonego
Grażyna Prokopiuk, prezes ZM Łmeat Łuków (fot. mat.pras.)

Mięso mielone dobrze wpisuje się aktualne trendy kulinarne, ze względu na skład i szybkość w przygotowaniu. Co więcej, sprzedaż mięs mielonych premium, zarówno wieprzowych, jak i wołowych z roku na rok wzrasta. Nasza firma stawia na rozwój tej grupy asortymentowej w najbliższych latach – podkreśla w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Grażyna Prokopiuk, prezes Zakładów Mięsnych Łmeat Łuków.

REKLAMA

- Z czego wynika rosnąca popularność mięsa mielonego?

Polacy są jedną z najbardziej zapracowanych nacji Europy. Żyjemy coraz szybciej i mamy coraz mniej czasu na przygotowanie domowych posiłków. Jednocześnie chcielibyśmy zdrowo się odżywiać i jak najwięcej czasu spędzać w rodzinnym gronie. Jak to pogodzić? Otóż rozwiązaniem jest wybór zdrowych, mało przetworzonych produktów, których forma pozwala na szybkie przygotowanie w domowych warunkach z jednoczesnym zachowaniem wartości odżywczych. Jesienne zmiany w żywieniu młodzieży szkolnej ożywiły dyskusję o zdrowej żywności i jeszcze bardziej wyczuliły klientów w zakresie kreowania swoich wyborów żywieniowych. Zbiegani, ale coraz bardziej wymagający klienci koncentrują się na wyborze produktów z przyjaznymi proporcjami ceny do jakości i czytają etykiety produktowe. Analizują ich treść i wybierają wyroby dobre jakościowo tj. takie, które nie zawierają E dodatków i charakteryzują się wysoką zawartością mięsa i niewielką zawartością tłuszczu.

- Mięsa mielone dobrze wpisują się w te trendy produktowe?

Oczywiście, ponieważ są dobrym źródłem białka oraz łatwo przyswajalnego żelaza i witamin z grupy B, i co niezwykle ważne - są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Znane programy TV o tematyce kulinarnej oraz prasa i Internet są doskonałymi źródłami, z których czerpiemy nowe inspiracje kulinarne. Popularne niegdyś  kotlety mielone i gołąbki nie mają już wyłączności na użycie mięsa mielonego a na naszych stołach. Wraz z integracją europejską, pojawiły się dania typu spaghetti, lasagne, faszerowane cukinie czy też chili con carne. Dobrej jakości mięso mielone i sprawdzony przepis, to gwarancja domowego zdrowego szybkiego posiłku. Klienci docenili tą wygodę i coraz częściej sięgają po wysokiej jakości mięso mielone. Cieszy nas to niezmiernie, ponieważ jakość produktów i zadowolenie klientów odgrywa w naszym zakładzie priorytetową rolę. Sprzedaż mięs mielonych premium, zarówno wieprzowych, jak i wołowych, z roku na rok wzrasta. Nie tylko w dużych aglomeracjach, supermarketach, ale i w mniejszych miejscowościach w tradycyjnych sklepach mięsnych.

- Czym różni się nastawienie konsumentów w małych i dużych miastach?

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (25 748) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH