Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Prezes Promaru: Branża mięsna powinna współpracować z ministerstwem rolnictwa w celu zatrzymania spadku pogłowia

  • Autor: Bilans Dodatni
  • Data: 11-09-2009, 10:02

Wysokie ceny surowców nie sprzyjają rozwojowi polskiej branży mięsnej. Opłacalność produkcji spada - mówi magazynowi Bilans Dodatni Andrzej Marchewka, prezes Promaru.

Andrzej Marchewka zauważa, że za niektórymi zakładami mięsnymi ciągnie się fakt, że przeinwestowały. - Dzisiaj mają przez to kłopoty finansowe - zaznacza prezes Promaru. - Na ruchy ceny surowców w górę zaradzić można niewiele, ponieważ to pociąga wzrost cen przetworów i blokuje ich sprzedaż - dodaje.

Jak czytamy w Bilansie Dodatnim, zdaniem Marchewki cokolwiek zmienić może jedynie współpraca z ministerstwem rolnictwa w celu zatrzymania spadku pogłowia i systematycznego jego odtworzenia. - Polski rząd musi podjąć działania propopytowe - podkreśla prezes Promaru.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 885) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH