REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Prezes SRW RP: Konsumentów mięsa i wędlin trzeba edukować

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 23-04-2010, 12:13
Prezes SRW RP: Konsumentów mięsa i wędlin trzeba edukować

Lekiem na całe zło w polskim handlu jest konieczność wszechstronnej edukacji konsumentów - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Janusz Rodziewicz, prezes Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP.

REKLAMA

Janusz Rodziwicz podkreśla, że konsumenci powinni być tak przygotowani, by decydować o ostatecznym wyborze produktów najwyższej jaskości. - Towar markowy, wyprodukowany na bazie jednolitego systemu jakości, powinien być najbardziej poszukiwanym na rynku. Fundusze promocji, klastry i podobne rozwiązania powinny być katalizatorem takiego wspólnego systemu jakości, który służyłby budowaniu marki ogólnopolskiej - mówi prezes SRW RP. - Tę wspólną markę należy tworzyć w nieprzerwanym łańcuchu. Poczynając od rolników poprzez producentów żywca, przetwórców mięsa i wędlin, po klientów - ze szczególnym uwzględnieniem w tym systemie roli nowoczesnego handlu. Czyli jednym słowem - integracja. I tylko taki system dobrej, zintegrowanej współpracy może naszej branży wyjść na dobre - ocenia Rodziewicz.

KOMENTARZE: (6)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • JW 24-04-2010, 16:50:
Do Łukasza M. Na przykład, jeśli kupisz mięso mielone to bakterie są rozprowadzone w całej objętości i namnażają się z każdą minutą. Jeśli kupisz kawałek mięsa, bez nakłuć, to bakterie są tylko na powierzchni, w środku mięso jest jałowe. Cały kawałek mięsa soterowany, czyli obsmażony na powierzchni jest bezpieczny z punktu widzenia bakteriologicznych zagrożeń, mimo że w środku masz mięso surowe. Jeśli uformujesz hamburgera lub kotlet mielony to obsmażenie na zewnątrz nie zmienia faktu, że w środku niestety bakterie dalej się namnażają.
  • Łukasz M 24-04-2010, 14:18:
Z całym szacunkiem, bez podtekstów do Pana martina190 co to jest łańcuch mikrobiologicznych zagrożeń?
  • Łukasz M 24-04-2010, 14:18:
Z całym szacunkiem, bez podtekstów do Pana martina190 co to jest łańcuch mikrobiologicznych zagrożeń?

Zobacz wszystkie komentarze (6)

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (25 264) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH