Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Prezes UPEMI: Obserwujemy wzrost sprzedaży mięsa kulinarnego oraz wędlin z grupy premium

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 08-07-2009, 14:53
Prezes UPEMI: Obserwujemy wzrost sprzedaży mięsa kulinarnego oraz wędlin z grupy premium

W regionach o dużym nasileniu ruchu turystycznego wzrasta konsumpcja wędlin suchych i wędzonek. W miastach natomiast spada zapotrzebowanie na te produkty - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Wiesław Różański, prezes Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego.

W opinii Wiesława Różańskiego obserwowany już od dłuższego czasu wzrost sprzedaży mięsa kulinarnego oraz produktów z grupy premium pozwala sądzić, że zmiany trendów konsumenckich są już faktem. - Poszukiwany przez konsumenta produkt wysokiej jakości, tradycyjny i ekologiczny stawia nowe wyzwania dla branży - podkreśla prezes UPEMI.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH