Partnerzy portalu
partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu

Partner serwisu

partner serwisu
Mięso

Prezes ZM Łmeat Łuków: Sezon grillowy oznacza wzrost sprzedaży o kilkanaście proc.

Co roku podczas sezonu grillowego obserwujemy wzrost ogólnej sprzedaży o kilkanaście procent. Wynika to z wzbogacenia stałej oferty produktami przeznaczonymi na grill, które konsumenci chętnie kupują - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Grażyna Prokopiuk, prezes ZM Łmeat-Łuków.

Prezes ZM Łmeat Łuków: Sezon grillowy oznacza wzrost sprzedaży o kilkanaście proc.
Grażyna Prokopiuk, prezes ZM Łmeat-Łuków

Grillowanie stało się lubianym przez Polaków spędzaniem wolnego czasu z rodziną i znajomymi. - Z naszych obserwacji wynika, iż na przestrzeni kilku ostatnich lat preferencje Polaków, co do produktów wybieranych z przeznaczeniem na ruszt ulegają lekkim zmianom. Coraz częściej smakowitym produktom mięsnym towarzyszą grillowane warzywa np. bakłażany, cukinia, ziemniaki, kukurydza itp. Klienci na grilla najchętniej wybierają kiełbaski, kaszanki oraz gotowe mięsa wieprzowe w marynatach np. karkówkę, boczek czy schab - wymienia Grażyna Prokopiuk.

Dodaje, że nowym trendem jest grillowanie steków wołowych. - Nic dziwnego, że ten specjał tak szybko zyskuje na popularności. Wiadomo przecież, że mięso wołowe jest bardzo smaczne, zdrowe, bogate w żelazo i witaminy, a steki są najszybszą i jednocześnie najsmaczniejszą formą przyrządzenia wołowiny - ocenia prezes ZM Łmeat Łuków. - Warto zaznaczyć, że świadomość konsumencka Polaków jest coraz większa. Polacy czytają etykiety, wybierają produkty wartościowe, z możliwie małą ilością dodatków, a dużą zawartością mięsa - podkreśla.

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Grażyna Prokopiuk RSS ALERT    /    Łmeat RSS ALERT    /    grillowanie RSS ALERT    /    wołowina RSS ALERT    /    steki RSS ALERT

KOMENTARZE (4)

  • siedlce 2013-06-24 21:34:15
    Mieso z łukowa? przecież to jeden z wiekszych syfów. a do tego afera za aferą . spodziewacie sie wzrostu?? modlcie sie zeby nie bylo spadków .....prezesie.
  • daniel44 2013-07-03 13:49:15
    Ratujmy Polskie Rolnictwo! Ratujmy Polskie Zakłady! Ratujmy tysiące miejsc pracy!!!! Spotkajmy się na Torwarze w Warszawie 10.07 o godz 10:00 skad przejdziemy pod Sejm, Kancelarie Rady Ministrow, Siedzibe Klubu PiS, aby wyrazić swoje poparcie dla uboju rytualnego!!! Nie dajmy się francuskiemu lobby które przejęło naszych klientów! Nie pozwolmy wyslac 8 tysiecy rodzin na bruk! Apelujmy o rozwage do poslow PiS aby zawalczyli o polskie rodziny, o polskiego rolnika, polskich pracownikow. Sytuacja na wsi jest dramatyczna!!! Rolnicy, szczególnie młodzi, sa zmuszani do szukania pracy w miescie! Pozwoliliśmy by zniszczono polskie hodowle gęsi, z jednego z najwiekszych eksporterów wieprzowiny staliśmy się importerem. Nie dajmy całkowicie zniszczyć polskiego rolnictwa, polskiej wsi, polskich rzeźni! Walczmy o to co nam się należy! Informacje o manifestacji: Związek Polskie Mięso 722-220-019 Stowarzyszenie Rzeznikow i Wedliniarzy 507-130-369 Krajowa Rada Drobiarska 22 33 61 338 Zakłady Mięsne Mokobody 516-031-481 Zakłady Mięsne Biernacki 603 812 581 Zaklad Drobiarski Imex 609 511 200 Zaklad Miesny Jozian 504 096 777 Zaklady Miesne Kowalczyk 695 999 395 Zaklady Miesne Sobsmak Tykocin 509 551 621 Ogólnopolskie Porozumienie Organizacji Rolniczych 500-012-173 UPEMI 664 141 400 Porozumienie Rolnikow, Zwiazkow i Organizacji Rolniczych 513 963 872 ZAPEWNIAMY BEZPŁATNY TRANSPORT I POWROT
  • ryt 2013-07-03 13:56:37
    Moderator: komentarz został usunięty ze względu na naruszenie zasad forum. Prosimy o zachowanie kultury dyskusji.
  • MARCO 2013-07-04 22:11:04
    W większości starych infrastrukturą zakładów wysterują już w ścianach i posadzkach bakterie, których już się nie zdezynfekuje. Skutki dla organizmów zaczynają się w mózgu po 10 ciu latach. Czy będzie to wołowina z Łukowa czy szynka z Sokołowa to ani jeden z tych zakładów już dawno nie powinien nic produkować. Bardziej dba się o miejsca pracy jak o zdrowie konsumenta. Chętnie przeczytam nazwę zakładu mięsnego istniejącego w starych murach od 50 lat w Szwecji Danii Norwegii Holandii czy w Niemczech. Pani Prezes niech Pani nie kadzi zdrowym mięsem wołowym z Łukowa tylko wysadzi go w powietrze razem ze szczurami i zbuduje gdzieś nowy. Jest Pani kolejnym Prezesem, który jak w naszych drogach zaleje parę dziur w tym roku.

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 18.234.236.14
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

portale w grupie

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.