Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Prof. Andrzej Pisula: Wyeliminowanie śpiączki afrykańskiej zwiększyłoby produkcję mięsa w Afryce o 50 proc.

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 22-04-2010, 11:25

Genetyka w olbrzymim zakresie decyduje o możliwościach produkcyjnych. Jednocześnie przynajmniej w 30 proc. wpływa na jakość mięsa - mówi prof. Andrzej Pisula z SGGW.

Profesor podkreśla rolę służb weterynaryjnych. - Wyeliminowanie śpiączki afrykańskiej pozwoliłoby na zwiększenie produkcji mięsa w Afryce o 50 proc. - ocenia Pisula. - Wpływ czynników środowiskowych, paszowych i weterynaryjnych na przemysł mięsny jest bardzo znaczący - podkreśla.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (2)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Łukasz Rawa 23-04-2010, 08:50:
Niestety. Tym razem to zaledwie krótka notka prasowa.
  • zaciekawiony 22-04-2010, 22:11:
To już koniec artykułu??? Marne trzy linijki???

Zobacz wszystkie komentarze (2)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 467) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH