Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

SmakMAK: Jesteśmy liderem w kategorii flaków chłodzonych

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 09-08-2017, 11:54
SmakMAK: Jesteśmy liderem w kategorii flaków chłodzonych
Tomasz Średziński, dyrektor zarządzający firmy SmakMAK, fot. SmakMAK

- Niezachwianie jesteśmy liderem w kategorii flaków chłodzonych, ponadto cieszymy się ugruntowaną pozycją w segmencie galaretek oraz smalców. Intensywnie zwiększamy także gamę produktów bezglutenowych - mówi w rozmowie z portalspozywczy.pl Tomasz Średziński, dyrektor zarządzający firmy SmakMAK.

Firma SmakMAK została założona w 2004 roku przez braci Adama i Macieja Woźniczaków. Produkty SmakMAK to m.in. flaczki i zupy, galaretki i smalce oraz dania na ciepło. Filozofia firmy to łączenie domowych smaków oraz polskiej tradycję z wygodą i szybkością przyrządzenia. SmakMAK posiada w asortymencie 65 SKU. Produkcja odbywa się w dwóch zakładach w Strzyżewicach, gdzie mieści się też siedziba firmy, oraz Kąkolewie, gdzie znajduje się główne centrum dystrybucyjne.

- Dodatkowo dysponujemy trzema regionalnymi magazynami dystrybucyjnymi. Posiadamy nowoczesny park maszynowy oraz wykwalifikowanych pracowników, co pozwala na uzyskanie najwyższej jakości naszych wyrobów - uzupełnia Tomasz Średziński.

Jednym z celów, jakie stawia przed sobą SmakMAK, jest dotarcie do klientów o specjalnych potrzebach żywieniowych.

- Dlatego sporą część naszych produktów poddaliśmy certyfikacji Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Zakład, w którym odbywa się produkcja bezglutenowa w Strzyżewicach spełnia praktycznie wszystkie wymogi, co zostało potwierdzone podczas skrupulatnie przeprowadzonego audytu - dodaje.

Dyrektor zarządzający spółki przyznaje, że spośród asortymentu firmy największą popularnością cieszą się flaki chłodzone, galaretki oraz smalce.

- Nasz zespół stale czuwa nad recepturami i jakością, dlatego produkty SmakMAK komponowane są z najlepszych składników, tylko od sprawdzonych dostawców, łącząc w sobie domowy smak i polską tradycję z wygodą i szybkością przyrządzenia, co doceniają nasi klienci. Nasza pasja nie pozwala nam na ograniczenia, dlatego nieustannie się rozwijamy. Pragniemy tradycyjnym daniom nadać nowego blasku, dbając jednocześnie o zachowanie tego, co w nich najlepsze – klasycznego i naturalnego smaku. Dodatkowo nasi eksperci nieprzerwanie pracują nad nowymi recepturami produktów, które będą mogły powiększyć już i tak sporą gamę produktów bezglutenowych - dodaje Średziński.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 743) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 266)


Polecane oferty


Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH