Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Sokołów podsumowuje 2017 rok: 110 milionów złotych na inwestycje

  • Autor: AT/portalspozywczy.pl
  • Data: 15-12-2017, 16:25
Sokołów podsumowuje 2017 rok: 110 milionów złotych na inwestycje
Bogusław Miszczuk, prezes zarządu Sokołów SA, fot. Sokołów

- W 2017 roku Grupa Sokołów przeznaczyła na inwestycje prawie 110 mln złotych. Zakupiliśmy szereg nowych maszyn do naszego oddziału w Dębicy, który specjalizuje się w produkcji snacków. Rozbudowie uległ również zakład produkcyjny w Sokołowie Podlaskim, gdzie powstała mroźnia zwiększająca nasze możliwości magazynowe - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Bogusław Miszczuk, prezes zarządu Sokołów SA.

Prezes Sokołowa przyznaje, że rok 2017 był dla firmy rokiem szczególnym.

- Mimo wielu przeciwności, wspólnych dla całej branży mięsnej, udało nam się nie tylko utrzymać, ale również zwiększyć sprzedaż i umocnić nasza pozycję na rynku krajowym jak i rynkach zagranicznych. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, rozszerzyliśmy nasza ofertę. Na rynku pojawiły się nowe linie produktowe – „Z gruntu dobre” - idealna dla osób chcących urozmaicić swoją dietę o produkty warzywne oraz „Drób Premium” - najwyższej jakości produkty z drobiu - dodaje.

Bogusław Miszczuk informuje, że w 2017 roku Grupa Sokołów przeznaczyła na inwestycje prawie 110 mln złotych.

- Zakupiliśmy szereg nowych maszyn do naszego oddziału w Dębicy, który specjalizuje się w produkcji snacków. Dzięki temu możemy produkować m.in. 11 różnych wariantów smakowych Salami chips, które cieszą się coraz większą popularnością, zarówno w Polsce, jak i zagranicą. Rozbudowie uległ również zakład produkcyjny w Sokołowie Podlaskim, gdzie powstała mroźnia zwiększająca możliwości magazynowe. Nowe maszyny pojawiły się także w innych zakładach Grupy Sokołów - dodaje.

W 2017 roku Sokołów wprowadził na rynek 59 nowych produktów.

- Udało nam się stworzyć dwie zupełnie nowe linie, które są odpowiedzią na zmieniające się trendy żywieniowe i potrzeby konsumentów. Innowacyjnym rozszerzeniem naszego asortymentu było wprowadzenie past i pasztetów warzywnych „Z gruntu dobre”. Zawierają one wyłącznie warzywa oraz składniki roślinne (kasze, pestki, nasiona, orzechy) i naturalne przyprawy. Z kolei nowa linia „Drób Premium” oferuje najwyższej jakości produkty z drobiu – m.in. Krakowską suchą z fileta, Kiełbaski wiedeńskie, czy też Polędwicę drobiową. To produkty stworzone z myślą o osobach, które przywiązują dużą uwagę do jakości spożywanych produktów. 

Bogusław Miszczuk zwrócił także uwagę na inicjatywy podjęte na rzecz pracowników Sokołowa.

- Oddaliśmy do ich dyspozycji specjalną platformę szkoleniową z kursami on-line, co spotkało się z bardzo dobrym przyjęciem. Ważnym punktem była też promocja zdrowego trybu życia. Zorganizowaliśmy akcję pod nazwą #ucieknijcukrzycy, w ramach której zachęcaliśmy pracowników do aktywności fizycznej, a także edukowaliśmy ich, jak przeciwdziałać poważnemu zagrożeniu, jakim jest cukrzyca - dodaje.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (17 507) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 263)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH