Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Spada produkcja mięsa w Czechach

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 09-11-2009, 16:27

W III kwartale br. łączna produkcja mięsa w Czechach obniżyła się o 6,9 proc. i wyniosła 138,5 tys. ton (w wadze poubojowej). Udział wołowiny i cielęciny w produkcji ogółem mięsa ukształtował się na poziomie 13,4 proc. - podaje FAMMU/FAPA.

W omawianym okresie liczba ubojów bydła (w tym cieląt) obniżyła się o 4,2 proc. Liczba ubojów byków spadła o 16,5 proc., natomiast krów i jałówek wzrosła odpowiednio o 7,2 proc. oraz 7 proc.. Według spisu z 30 czerwca br. pogłowie bydła w Czechach liczyło 1 mln 424 tys. sztuk, tj. było o 0,7 proc. większe niż przed rokiem.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 467) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH