Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Spadają koszty produkcji mięsa w Brazylii

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 24-04-2013, 14:17
Spadają koszty produkcji mięsa w Brazylii

Według Embrapa, koszty produkcji kucht brojlerów i wieprzowiny obniżyły się w marcu br. odpowiednio o 4,91 proc. i 4,97 proc. - podaje FAMMU/FAPA na podst. ThePoultrySite.

W pierwszym kwartale 2013 r. koszty produkcji brojlerów były o 16,2 proc. niższe niż przed rokiem, głównie ze względu na spadek cen pasz dla drobiu o 17,5 proc.

W tym samym czasie koszty produkcji wieprzowiny obniżyły się o 14 proc., a ceny pasz dla trzody były o 15,3 proc. niższe. Wydatki na żywienie stanowią średnio 70 proc. kosztów produkcji drobiu i 75 proc. kosztów produkcji wieprzowiny.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 451) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH