Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Spadek produkcji argentyńskiej wołowiny

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 21-03-2012, 10:40

W 2011 roku ubito w Argentynie 10,8 mln sztuk bydła, tj. o 8,7% mniej niż w 2010 roku oraz o 32,5% mniej niż w 2009 roku – informuje FAMMU/FAPA.

W 2011 roku wyprodukowano 156,6 tys. ton tego gatunku mięsa (w ekwiwalencie mięsa), tj. o 18,4% mniej niż w 2010 roku oraz o 62,7% mniej niż przed dwoma laty. Redukcja produkcji przyczyniła się do spadku pozycji Argentyny wśród największych eskorterów wołowiny (z czwartego miejsca w 2009 roku na miejsce pod koniec pierwszej dziesiątki w 2011 roku).

Źródło: FAMMU/FAPA na podst.: Meat Trade News Daily z dn. 8.03.12

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (19 520) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH