Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Spadek produkcji mięsa na Malcie

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 24-11-2012, 15:19

W III kwartale br. produkcja mięsa na Malcie była o 15 proc. mniejsza w porównaniu z analogicznym okresem 2011 roku, i wyniosła do 2483 ton - podaje FAMMU/FAPA na podst.: thecattlesite.com.

Wartość tej produkcji obniżyła się o 9,1 proc. lub 0,5 mln EUR do 5,1 mln EUR. Wytwórczość mięsa wołowego spadła o 10,1 proc., natomiast produkcja wieprzowiny zmniejszyła się o 30,4 proc.

Wzrosła za to produkcja mięsa z brojlerów o 15,4 proc. Wartość wyprodukowanego mięsa wołowego oraz wieprzowego spadła odpowiednio o 7,2 proc. oraz 21,4 proc., natomiast mięsa z brojlerów zwiększyła się o 14 proc.

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 691) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH