Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Spadek produkcji mięsa na Malcie

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 24-11-2012, 15:19

W III kwartale br. produkcja mięsa na Malcie była o 15 proc. mniejsza w porównaniu z analogicznym okresem 2011 roku, i wyniosła do 2483 ton - podaje FAMMU/FAPA na podst.: thecattlesite.com.

Wartość tej produkcji obniżyła się o 9,1 proc. lub 0,5 mln EUR do 5,1 mln EUR. Wytwórczość mięsa wołowego spadła o 10,1 proc., natomiast produkcja wieprzowiny zmniejszyła się o 30,4 proc.

Wzrosła za to produkcja mięsa z brojlerów o 15,4 proc. Wartość wyprodukowanego mięsa wołowego oraz wieprzowego spadła odpowiednio o 7,2 proc. oraz 21,4 proc., natomiast mięsa z brojlerów zwiększyła się o 14 proc.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 451) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH