Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Spadek produkcji mięsa w Niemczech

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 25-02-2013, 14:00

W minionym roku produkcja przemysłowa mięsa w Niemczech obniżyła się po raz pierwszy od 15 lat. W 2012 r. Niemcy wyprodukowali łącznie 8 mln ton mięsa, tj. o 1,9 proc. lub 159 tys. ton mniej niż przed rokiem - podaje FAMMU/FAPA na podst.: Meat Trade News Daily.

Należy podkreślić, że produkcja mięsa w Niemczech rosła stale od 1997 r., kiedy to wynosiła 4,9 mln ton (wzrost produkcji o 64 proc. do 2012 r.). Na spadek produkcji w 2012 r. wpłynęła przede wszystkim mniejsza wytwórczość mięsa wieprzowego.

Spadek produkcji wołowiny był stosunkowo niewielki, natomiast wytwórczość drobiu okazała się tylko nieznacznie większa niż w 2011 r. Wart podkreślenia jest jednak fakt, że szybkie tempo wzrostu produkcji drobiu w Niemczech w ostatnich latach, znacznie wyhamowało w 2012 r.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 733) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH