Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Spożycia mięsa owczego będzie stabilne

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 09-03-2012, 16:48

Według krótkookresowej prognozy Komisji Europejskiej w najbliższych dwóch latach można spodziewać się stabilizacji spożycia mięsa owczego w UE - informuje FAMMU/FAPA.

Przyczyni się do tego ponowny wzrost importu mięsa z Nowej Zelandii. W 2011 roku przywóz tego gatunku mięsa do Unii obniżył się o 8 proc. do 221 tys. ton.

Jak prognozuje Komisja w 2012 roku import mięsa owczego z Nowej Zelandii powinien wzrosnąć o 1,8 proc., a w następnym roku zwiększyć się o dalsze 2,2 proc.

Jak podaje FAMMU/FAPA, w minionym roku spożycie mięsa owczego we Wspólnocie zmniejszyło się o 2,5 proc. do 1 mln 73 tys. ton. W stosunku do 2009 roku (1 mln 174 tys. ton) konsumpcja spadła o ponad 8 proc.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 340) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH