REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Spożycie drobiu w Polsce wzrosta, czemu sprzyja droga wieprzowina

  • Autor: ISB, Rzeczpospolita
  • Data: 22-02-2012, 12:33

Spożycie drobiu wzrosło o 2,8 proc. do ok. 25,5 kg na osobę w 2011 r. Z kolei w tym roku może sięgnąć poziomu 26,0 kg, ocenia Krystyna Świetlik z Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej (IERiGŻ).

REKLAMA

- Wzrostowi konsumpcji drobiu sprzyja fakt, że jest on i pozostanie nadal tańszy niż wieprzowina - powiedziała „Rzeczpospolitej" Świetlik. To właśnie ten rodzaj mięsa jest według niej narażony na spadek popularności w naszym kraju.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (28 274) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH