Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Spożycie mięsa w Argentynie spadnie o jedną trzecią

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 30-09-2009, 12:02

W ciągu najbliższych dwóch lat spożycie mięsa czerwonego w Argentynie obniży się o prawie jedną trzecią, ze względu na spadek produkcji bydła - informuje FAMMU/FAPA.

W 2011 roku spożycie mięsa wołowego w tym kraju wyniesie prawdopodobnie 50 kg na osobę, podczas gdy obecnie kształtuje się na poziomie 70 kg na osobę. Postępujący spadek produkcji wołowiny w Argentynie oznacza, że nie będzie wystarczającej ilości mięsa na eksport.

Pojawią się także braki podażowe na rynku wewnętrznym, które trzeba będzie uzupełniać importem z zagranicy.

Podobał się artykuł? Podziel się!

CENY HURTOWE

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 733) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH