Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Stół pełen smaków na Summer Fancy Food Show w Nowym Jorku

  • Autor: ŁR, portalspozywczy.pl
  • Data: 08-07-2009, 15:12

W dniach 28-30 czerwca 2009 w Nowym Jorku odbyły się targi branżowe Fancy Food Show organizowane od 1955 r. przez NASFT (The National Association for the Specialty Food Trade). Było to jedno z największych specjalistycznych wydarzeń w Ameryce Północnej w obszarze produktów żywnościowych i napojów, skupiające 1300 - 2500 wystawców z całego świata.

Summer Fancy Food Show był kolejnym etapem realizacji projektu promocyjnego "Stół pełen smaków", stworzonego przez Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI). Jego założeniem jest szeroko zakrojona promocja mięsa pochodzenia europejskiego i jego przetworów na rynkach USA i Korei Południowej, ze szczególnym podkreśleniem ich wysokiej jakości i wyjątkowych walorów smakowych.

Udział w Fancy Food Show miał na celu zaprezentowanie zalet europejskiego mięsa i jego przetworów na amerykańskim rynku i nawiązanie kontaktów handlowych, które pozwolą zintensyfikować eksport europejskich produktów do USA. Promocja w ramach Fancy Food Show odbywała się na stoisku Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, gdzie realizowano program projektu, czyli m. in. spotkania biznesowe z przedstawicielami importerów, detalistów, hurtowników; kontakty z mediami; degustację przetworów i potraw z mięsa wieprzowego oraz Cooking Show z udziałem znakomitych kucharzy, oraz seminaria.

Podczas trzech dni, największych w USA targów żywnościowych, mieliśmy okazję pełnego zaprezentowania naszych produktów . Stoisko "European meat" wyróżniało się nie tylko swoim rozmiarem, ale również bogatym programem. Odwiedzający mogli obejrzeć film reklamowy programu "Stół pełen smaków", wziąć udział w zorganizowanych przez nas seminariach dotyczących założeń programu oraz charakteryzujących relacje handlowe między UE a USA, spróbować smacznych potraw przygotowanych przez naszych szefów kuchni oraz porozmawiać ze specjalistami z branży mięsnej. Nasze stoisko cieszyło się dużym zainteresowaniem dystrybutorów, hurtowników oraz restauratorów z USA, którzy pytali o konkretną ofertę i możliwość nawiązania współpracy.

Istotnym aspektem naszej obecności na Fancy Food Show były kontakty z mediami. Przeprowadzone wywiady do telewizji z Prezesem UPEMI Wiesławem Różańskim oraz przedstawicielami polskiego sektora mięsnego, ekspertami z branży / z Zakładów Przetwórstwa Mięsnego "OLEWNIK", Zakładów Mięsnych Madej & Wróbel oraz Przedsiębiorstwa Handlowo-Usługowego SABA Chłodnia Składowa, pokazały jak mocno przedsiębiorcy z Unii zainteresowani są współpracą z partnerami z rynku amerykańskiego. Spotkania z dziennikarzami z czasopism branżowych dodatkowo wzmacniały przekaz założeń programu i umożliwią w czasie dalszej kampanii medialnej dotarcie do szerokiego gremium bezpośrednich odbiorców.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 834) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH