REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Tradycyjne wędliny i prawidłowe bilansowanie codziennej diety w Akademii Smaku Sokołów

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 14-11-2016, 13:23
Tradycyjne wędliny i prawidłowe bilansowanie codziennej diety w Akademii Smaku Sokołów
Fot. Materiały prasowe

Kolejne warsztaty kulinarne w Akademii Smaku Sokołów poświęcone były zasadom prawidłowego komponowania jadłospisu. Ich uczestnicy – dziennikarze i blogerzy kulinarni - mogli przekonać się, że choć reguły właściwego bilansowania diety wydają się być dobrze znane – to błędy w tym zakresie popełniane są bardzo często. Goście warsztatów mieli również okazję poznać cały łańcuch produkcyjny linii Sokołów Naturrino.

REKLAMA

Misją ekspertów Akademii Smaku Sokołów jest szerzenie wiedzy na temat smacznej i zdrowej diety, zgodnej z najnowszymi, kulinarnymi trendami. Osoby współpracujące z Akademią przekonują, że odpowiednie odżywianie korzystnie wpływa na zdrowie i samopoczucie, wydatnie podnosząc ogólną jakość życia.

To przesłanie było również podstawą kolejnych warsztatów w Akademii Smaku Sokołów. W pierwszej części spotkania Antoni Gibowicz – lekarz weterynarii, Pełnomocnik Zarządu ds. SZJ w firmie Sokołów S.A. – opowiedział o wyróżnikach wyrobów z serii Sokołów Naturrino.

Antoni Gibowicz przedstawił kolejne ogniwa łańcucha produkcyjnego tej linii – począwszy od pozyskania surowca, pochodzącego z polskich hodowli, współpracujących z Sokołowem w ramach programu „Razem w Przyszłość”, poprzez rygorystyczne normy na każdym etapie produkcji, aż po produkt finalny. Odpowiedział także na liczne pytania dotyczące konserwantów, „odczarowując” mity związane z ich stosowaniem. Goście Akademii Smaku mieli okazję wypróbowania wszystkich produktów Sokołów Naturrino.

Zasady prawidłowego bilansowania codziennej diety przedstawiła Agnieszka Piskała – dietetyk, ekspert ds. żywienia firmy Sokołów. Na podstawie Dzienniczków Bieżącego Notowania, wypełnionych wcześniej przez biorących udział w warsztatach kilku blogerów kulinarnych, zwróciła uwagę na popełniane nieświadomie błędy dietetyczne oraz omówiła najważniejsze zasady bilansowania diety. Każdy z uczestników warsztatów miał możliwość poddania się profesjonalnej analizie składu ciała, jak również otrzymał Dzienniczek Bieżącego Notowania, który po wypełnieniu może skonsultować z dietetykiem.

 Podczas części praktycznej warsztatów, którą poprowadził Dominik Moskalenko – szef kuchni Sokołów – goście spotkania przekonali się, że właściwe bilansowanie diety nie oznacza samych wyrzeczeń i ograniczeń. Przeciwnie, stosując wysokiej jakości produkty można przygotować smaczne, a przy tym zdrowe i dostarczające wszystkich potrzebnych składników odżywczych dania. 

 

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Janosik 20-11-2016, 20:16:
ten artykuł i ta akademia to jakiś dowcip, Światowa Organizacja Zdrowia porównała szkodliwość wędlin to szkodliwości azbestu ...

Zobacz wszystkie komentarze (1)

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (32 845) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 219)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH