Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Unia złagodziła przepisy związane z BSE

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 28-04-2008, 12:35

Komisja Europejska zdecydowała się na podniesienie wieku zwierząt z 24 do 30 miesięcy, z mięsa których po uboju obowiązkowo usuwa się rdzeń kręgowy.

Zdaniem Komisji dotychczasowe przepisy przyczyniły się do zdecydowanego obniżenia liczby wykrywanych przypadków tzw. choroby szalonych krów (BSE) u bydła w ostatnich latach. Biorąc pod uwagę stale rosnący wiek zwierząt, u których stwierdza się BSE, dalsze utrzymywanie 24 miesięcznego limitu wieku zwierząt, z mięsa których usuwa się rdzeń kręgowy nie jest konieczne. Od 2000 roku rdzeń kręgowy znajduje się na unijnej liście materiałów specyficznego ryzyka, które mogą być źródłem BSE.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (26 045) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH