Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

W 2009 r. Brytyjczycy zwiększyli nieco produkcję mięsa

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 14-02-2010, 14:25

W 2009 roku Brytyjczycy wyprodukowali ponad 2 mln ton mięsa czerwonego i podrobów, tj. niewiele więcej niż w 2008 roku - informuje FAMMU/FAPA.

Spadek produkcji mięsa baraniego i jagnięcego (-6 proc.) został częściowo zniwelowany dzięki większej produkcji wieprzowiny (+2,4 proc.) oraz wołowiny i cielęciny (+0,8 proc.).

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 780) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH