Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Wędliny bez konserwantów w świątecznej ofercie Madej Wróbel

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 18-12-2015, 07:44

Madej Wróbel przygotował specjalną świąteczną ofertę wędlin bez konserwantów.

Wędliny bez konserwantów to  propozycja na świąteczny stół.

- Bo przecież na święta kupujemy przeważnie „coś lepszego i zdrowszego", a do tego planujemy zakupy tak, by wszystko było jak najświeższe – stwierdza Magdalena Matynia, główny technolog Madej Wróbel.

- Dlatego w przypadku kupowania świątecznych produktów bez konserwantów nie musimy obawiać się o ich krótszy termin przydatności do spożycia – po prostu to, co kupimy, za chwilę i tak zniknie ze stołów i gwarantuję, że wszystkim będzie na pewno smakować - dodaje.

Od pewnego czasu na rynku spożywczym można zaobserwować trend wybierania wędlin najwyższej jakości. W związku z tymi oczekiwaniami, producenci bardziej zwracają uwagę na stopień mięsności, a także częściej eliminują dodatki do żywności. A to dlatego, że coraz więcej osób zwraca uwagę na skład kupowanych produktów i chętniej kupuje wędliny całkowicie pozbawione konserwantów.

- W ofercie Madej Wróbel można znaleźć takie propozycje. W naszej tzw. „linii bez konserwantów" znajdują się: szynka, schab i boczek, które nie zawierają ani glutaminianu sodu, ani sztucznych barwników, fosforanów, czy azotynów – wymienia przedstawicielka Madej Wróbel. Są to produkty przygotowywane na bazie ekstraktów roślinnych, wyjątkowo soczyste, a jednocześnie kruche.

Takie wyroby są poszukiwane szczególnie w okresie świątecznym.

- Z naszych obserwacji wynika, że zmieniamy nasze podejście do mięsa i wędlin – wzrasta świadomość tego, co jemy – mówi Magdalena Matynia.

- Chcemy jeść po prostu zdrowo, zwracamy szczególną uwagę na skład produktów mięsnych - zaznacza. 

Wędlina bez konserwantów oznacza również idealny balans i zrównoważenie smaku. Produkty Madej Wróbel są delikatne i jednocześnie wyraziste w smaku, przygotowane z wysokiej jakości mięsa.

- Polecamy je całym rodzinom, nie tylko od święta. Jeśli zależy nam na produktach zdrowych, a jednocześnie doskonałych w smaku, warto sięgnąć po „linię bez konserwantów” Madej Wróbel: szynkę, schab i boczek rolowany – zachęca Magdalena Matynia.

Madej Wróbel to firma rodzinna, założona w Rudzie Śląskiej w 1992 roku. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (2)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Mikołaj 30-12-2015, 20:46:
święta na serio, reszta to żart
  • igi 22-12-2015, 08:49:
Osobiście wolę jak w przetworach jest azotyn sodu E250 który jest ściśle kontrolowany podczas produkcji, niż niestandaryzowane wyciągi i ekstrakty roślinne, wyroby gotowe i tak zawierają azotany tylko że nie wiadomo ile dokładnie

Zobacz wszystkie komentarze (2)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (20 381) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH