Wiceprezes firmy Tarczyński: Idziemy w kierunku coraz węższej specjalizacji

Rozwój firmy Tarczyński opiera się na specjalizacji. Nie zamierzamy zmieniać tej strategii - powiedział Krzysztof Wachowski, wiceprezes zarządu i dyrektor finansowy firmy Tarczyński na IV Forum Rynku Spożywczego.
POWIĄZANE TEMATY
- Jesteśmy zakładem czysto przetwórczym. Dlatego w naszych strukturach nie mamy ubojni. Surowiec, czyli gotowe półtusze, bądź elementy kupujemy od zakładów ubojowych, przez co nie mamy bezpośredniego kontaktu z producentami - tłumaczył Krzysztof Wachowski w trakcie panelu dyskusyjnego „Mięso: Zarządzanie, technologie i produkt a kłopoty z bazą surowcową".
Zapowiedział, że specjalizacja w zakładach należących do firmy Tarczyński będzie kontynuowana. - Nie zamierzamy budować relacji „w dół" łańcucha produkcji, nie będziemy się przesuwać w kierunku producenta - podkreślił Wachowski. - Nie planujemy też ruchów „w górę". Nie będziemy budować własnej sieci sprzedaży - zaznaczył.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
KOMENTARZE: (2)
Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!
Zobacz wszystkie komentarze (2)