Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Wiceprezes Madej Wróbel: Kreujemy trendy na rynku kiełbas

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 14-05-2015, 13:30
Wiceprezes Madej Wróbel: Kreujemy trendy na rynku kiełbas
Jednym z wyznaczników premium w segmencie kiełbas jest mięsność (fot. zelaznastudio.pl)

Bardzo uważnie śledzimy a wręcz kreujemy trendy rynkowe. Obserwujemy zmiany profilu konsumenta, a co za tym idzie potrzeby nowych momentów konsumpcji kiełbas, o różnych porach dnia i w różnych okolicznościach - stwierdza w wywiadzie dla serwisu portalspozywczy.pl Jerzy Wasilewski, wiceprezes zakładów mięsnych Madej Wróbel.

- Czy rynek wędlin podlega trendowi „premiumizacji”?

- Jako „specjaliści w kiełbasach” bardzo uważnie śledzimy a wręcz kreujemy trendy rynkowe. Obserwujemy zmiany profilu konsumenta, a co za tym idzie potrzeby nowych momentów konsumpcji kiełbas, o różnych porach dnia i w różnych okolicznościach. To przekłada się na wprowadzane przez firmę Madej Wróbel coraz to nowych produktów i form ich podania. Trendem, który jest coraz bardziej zauważalny w ostatnim czasie, i który z całą pewnością silnie wpłynie na zakupy wędlin w tym roku, jest poszukiwanie przez konsumentów produktów z bardzo dobrego surowca, atrakcyjnie podanych – a tym samym coraz bardziej wpisujących się w kategorię premium.

Jednym z wyznaczników premium w segmencie kiełbas jest z całą pewnością mięsność. Ponieważ „znamy się na tym, co dobre”, przywiązujemy do tego ogromną wagę – tak my, jak i nasi odbiorcy, oczekujący produktów wysokomięsnych. Kampania reklamowa, którą rozpoczęliśmy niedawno, podkreśla jakość naszych wyrobów oraz fakt, że są przekąską idealne pasującą do rozmaitych okazji dla całej rodziny. Jednym z przykładów może być ciesząca się dużym zainteresowaniem kiełbasa z pieca, która zwraca już uwagę samym swoim wyglądem. Sam wygląd kiełbasy, jej smak jest doskonały zarówno na zimno, jak i po podgrzaniu na grillu, czy w piekarniku. Wyraźnie wyczuwalny smak pieczenia, kruchość i wysoka mięsność - to najważniejsze cechy tego produktu. Co niezwykle ważne, w kiełbasie z pieca nie ma dodanych cytrynianów oraz fosforanów. Pamiętajmy, że konsument coraz bardziej świadomie wybiera wędliny, również zwracając uwagę na etykiety i zawarte na nich składy. 

- Czy rozwijają Państwo eksport kiełbas?

- Eksport do krajów Unii Europejskiej jest jednym z kanałów sprzedaży, który w Madej Wróbel bardzo dynamicznie się rozwija. Jesteśmy firmą nowoczesną, która przede wszystkim spełnia wcześniej zdefiniowane potrzeby konsumenta. Odbiorca w kanale eksportowym z jednej strony szuka produktów innowacyjnych, a z drugiej strony o tradycyjnym smaku, dzięki któremu może powrócić do smaków dzieciństwa, czy młodości.

KOMENTARZE: (5)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Hendrix 28-10-2015, 09:46:
Witam,
kupuję wędliny w waszym sklepie w Bytomiu przy pl. Akademickim od kilku lat...
Juz kilka razy kupiłem u was coś ,czego nie da się zjeść tj. szynki i kiełbasy ,tak przesolone, że można by było kogoś posądzić o sabotaż...Czy wyście oszaleli? Jak z "dobrego" mięsa można robić takie gówno???
Wczoraj kupiłem metkę łososiową, przecież ręce opadają - sama sól!!! Jak będę chciał soli to mam sól himalajską , a nie sam chlorek sodu, bo pewnie innego badziewia nie dodajecie...
Może zamiast wędlin będziecie sprzedawali sól???
Odbijało mi się tą metką od południa do nocy...i ledwo to strawiłem.
I tak oto straciliście klienta, bo nie zamierzam się truć waszymi "wyrobami wędlino podobnymi"!!!
  • KAZIK 29-06-2015, 18:43:
Pan Jerzy był takim specjalista od kreowania, że już ODPŁYNĄŁ Z MADEJ WRÓBEL WIDAC NIE SPODZIEWAŁ SIĘ, ŻE AZ TAK CIĘZKO BĘDZIE MUSIAŁ PRACOWAĆ.
KIEŁBASY Z SZYNKI MAJA MASE BŁONNIKÓW BAMBUSOWYCH I INNYCH CHEMICZNYCH DODATKÓW - POZA TYM SA UWODNIONE NA MAKSA TAK ABY ZAROBIĆ I TO NIEZLE.
  • Tomasz 27-05-2015, 12:17:
Ośmiesza się

Zobacz wszystkie komentarze (5)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 529) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH