REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Wiceprezes Madej&Wróbel: Utrzymywanie rozbioru tylko pod potrzeby produkcji jest zbyt kosztowne

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 22-05-2012, 13:58
Wiceprezes Madej&Wróbel: Utrzymywanie rozbioru tylko pod potrzeby produkcji jest zbyt kosztowne

Produkcja własnego surowca przez zakłady przetwórstwa mięsnego w niektórych przypadkach jest koniecznością, gdyż gwarantuje większą kontrolę nad surowcem. Utrzymywanie rozbioru tylko pod potrzeby produkcji jest zbyt kosztowne - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Iwona Szklarska, wiceprezes Madej&Wróbel.

REKLAMA

Z drugiej strony, obecny dostęp do surowców, bardzo dobrze obrobionych a przy tym powtarzalnych, pozwala na zakup elementów w kraju i zagranicą. - W tej chwili, surowiec dostarczany do naszego zakładu badamy pod kątem zawartości tłuszczu, białka, kolagenu i oczywiście organoleptycznym. Badamy surowiec również pod kątem mięsności - specjalistycznym aparatem do mierzenia zawartości mięsa. Małe zakłady produkujące asortymenty tradycyjne mogą pozwolić sobie na utrzymywanie rozbioru pod swoje potrzeby, gdyż ci sami pracownicy pracują na różnych działach i wtedy nie ma tak wysokich kosztów zarówno pracowniczych, jak i utrzymania rozbioru - tłumaczy Iwona Szklarska.

KOMENTARZE: (6)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Antoni 24-05-2012, 12:48:
Do wiadomości "Adel" bardzo wątpliwe, marne źródła informacji, Pan Antoni od 5 miesięcy nie zajmuje się zakupem surowca. Jeżeli masz odwagę wypowiadać się na temat drugiej osoby, miej odwagę się pod tym podpisać.
  • Hans Kloss 24-05-2012, 09:52:
Pani Iwono ! Prawdy objawione dotyczące nierentownych rozbiorów na potrzeby własne były znane już w 2008 roku, w trakcie pierwszego kryzysu surowcowego wywołanego osłabieniem złotego.
Zapomniała Pani dodać iż w tym czasie nastąpiła zmiana asortymentowa dotycząca sieci handlowych i wykrywanie takich ilości mięśnia trójgłowego i schabu ma rzeczywiście duże szanse zakończyć się niepowodzeniem.Jeśli nie ma się pomysłu co zrobić z pozostałymi częściami. Rozbiory w tym czasie musiały się zmienić ze względu na zmianę struktury sprzedaży mięsa rozbiór półtusz został zastąpiony rozbiorem elementu z kością.
  • Radek K. 24-05-2012, 08:25:
Oj długo jeszcze ta firma będzie dochodzić do siebie po rządach Pani Prezes Beaty Pawłowskiej ;-)

Zobacz wszystkie komentarze (6)

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (28 274) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH