REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Wiceprezes SuperDrob: Rośnie zainteresowanie produktami drobiowymi

  • Autor: RW,portalspozywczy.pl
  • Data: 11-04-2016, 11:50
Wiceprezes SuperDrob: Rośnie zainteresowanie produktami drobiowymi
Magdalena Panasiuk-Krasińska, wiceprezes Handlu SuperDrob S.A. Fot. Superdrob

Magdalena Panasiuk-Krasińska, wiceprezes SuperDrob S.A. podkreśla, że zainteresowanie konsumentów wędlinami i produktami drobiowymi będzie rosło. Wynika to m.in. z faktu, iż drób jest mniej tłusty oraz łatwiej przyswajalny, przez co staje się popularniejszy od wieprzowiny.

REKLAMA

- Cały czas rośnie konsumpcja i zainteresowanie wędlinami i produktami drobiowymi. Są one prozdrowotne, są mniej tłuste, łatwiej przyswajane, lżej strawne. Zalecane są przez lekarzy
osobom mającym problemy z cukrzycą, zagrożonym otyłością, chorobami serca, czyli typowymi chorobami cywilizacyjnymi. Myślę więc, że jako społeczeństwo, będziemy szli w kierunku konsumpcji produktów drobiowych kosztem wieprzowych - mówi wiceprezes SuperDrob.

Jak dodaje, w związku z obserwowanymi przeobrażeniami grupa dostrzega potrzebę stworzenia wyższej półki wędlin i przetworów drobiowych. 

- Mamy w swojej ofercie kilka atrakcyjnych asortymentów z kurczaka i indyka, zarówno w kategorii wędlin jak i dań gotowych. Mamy nadzieję, że te propozycje znajdą swoich odbiorców, nie tylko ze względów zdrowotnych, lecz także dzięki walorom smakowym - podkreśla Panasiuk-Krasińska.

Przyznaje również, że SuperDrob stara się zaproponować klientom zdrowe i ciekawe rozwiązania kulinarne. Stąd na rynku pojawiają się kolejne nowości.

- Wypuściliśmy na rynek linię produktów gotowych: niepanierowanych i panierowanych, w zależności od gustów klienta. Produkty są ciekawe same w sobie – smakowo i kompozycyjnie. Są to między innymi filety z nadzieniami czy roladki faszerowane, coś co wcale nie łatwo jest przyrządzić w domu. Proponujemy je jako naszą stałą ofertę dla klienta. W świątecznej ofercie znalazł się przepyszny kurczak, faszerowany jabłkami. Asortyment, który spotkał się z dużym zainteresowaniem klientów i szybko zniknął z lodówek w naszych sklepach firmowych, co nas niezmiernie cieszy. Oferujemy również pieczenie z piersi kurczaka, nadziewane i obkładane boczkiem. Tak więc mamy kilka ciekawych propozycji, które mają pozwolić nam wszystkim, troszeczkę zwolnić tempo życia. Produkty te mają być propozycją łatwą do przygotowania, zdrową, ciekawą i jednocześnie taką, do której chętnie będziemy wracali - wyjaśnia Magdalena Panasiuk-Krasińska, wiceprezes SuperDrob S.A.

Zachęcamy do przeczytania pełnego wywiadu z Magdaleną Panaiuk-Krasińską z SuperDrob - www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/magdalena-panasiuk-krasinska-wiceprezes-superdrob-s-a-obszerny-wywiad,127399.html 

 

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (25 116) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH