Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Wiceprezes SuperDrob: Rośnie zainteresowanie produktami drobiowymi

  • Autor: RW,portalspozywczy.pl
  • Data: 11-04-2016, 11:50
Wiceprezes SuperDrob: Rośnie zainteresowanie produktami drobiowymi
Magdalena Panasiuk-Krasińska, wiceprezes Handlu SuperDrob S.A. Fot. Superdrob

Magdalena Panasiuk-Krasińska, wiceprezes SuperDrob S.A. podkreśla, że zainteresowanie konsumentów wędlinami i produktami drobiowymi będzie rosło. Wynika to m.in. z faktu, iż drób jest mniej tłusty oraz łatwiej przyswajalny, przez co staje się popularniejszy od wieprzowiny.

- Cały czas rośnie konsumpcja i zainteresowanie wędlinami i produktami drobiowymi. Są one prozdrowotne, są mniej tłuste, łatwiej przyswajane, lżej strawne. Zalecane są przez lekarzy
osobom mającym problemy z cukrzycą, zagrożonym otyłością, chorobami serca, czyli typowymi chorobami cywilizacyjnymi. Myślę więc, że jako społeczeństwo, będziemy szli w kierunku konsumpcji produktów drobiowych kosztem wieprzowych - mówi wiceprezes SuperDrob.

Jak dodaje, w związku z obserwowanymi przeobrażeniami grupa dostrzega potrzebę stworzenia wyższej półki wędlin i przetworów drobiowych. 

- Mamy w swojej ofercie kilka atrakcyjnych asortymentów z kurczaka i indyka, zarówno w kategorii wędlin jak i dań gotowych. Mamy nadzieję, że te propozycje znajdą swoich odbiorców, nie tylko ze względów zdrowotnych, lecz także dzięki walorom smakowym - podkreśla Panasiuk-Krasińska.

Przyznaje również, że SuperDrob stara się zaproponować klientom zdrowe i ciekawe rozwiązania kulinarne. Stąd na rynku pojawiają się kolejne nowości.

- Wypuściliśmy na rynek linię produktów gotowych: niepanierowanych i panierowanych, w zależności od gustów klienta. Produkty są ciekawe same w sobie – smakowo i kompozycyjnie. Są to między innymi filety z nadzieniami czy roladki faszerowane, coś co wcale nie łatwo jest przyrządzić w domu. Proponujemy je jako naszą stałą ofertę dla klienta. W świątecznej ofercie znalazł się przepyszny kurczak, faszerowany jabłkami. Asortyment, który spotkał się z dużym zainteresowaniem klientów i szybko zniknął z lodówek w naszych sklepach firmowych, co nas niezmiernie cieszy. Oferujemy również pieczenie z piersi kurczaka, nadziewane i obkładane boczkiem. Tak więc mamy kilka ciekawych propozycji, które mają pozwolić nam wszystkim, troszeczkę zwolnić tempo życia. Produkty te mają być propozycją łatwą do przygotowania, zdrową, ciekawą i jednocześnie taką, do której chętnie będziemy wracali - wyjaśnia Magdalena Panasiuk-Krasińska, wiceprezes SuperDrob S.A.

Zachęcamy do przeczytania pełnego wywiadu z Magdaleną Panaiuk-Krasińską z SuperDrob - www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/magdalena-panasiuk-krasinska-wiceprezes-superdrob-s-a-obszerny-wywiad,127399.html 

 

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 691) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH