Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Właściciel JBB: W listopadzie 400 pracowników zacznie pracę w odbudowanych zakładach mięsnych

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 16-07-2009, 13:13
Właściciel JBB: W listopadzie 400 pracowników zacznie pracę w odbudowanych zakładach mięsnych

Dokumentacja projektu nowego zakładu JBB jest już zatwierdzona przez odpowiednie instytucje. W Łysych trwa usuwanie szkód po spalonych halach. Wdrażane są już pierwsze prace przygotowawcze do odbudowy nieruchomości. - Od listopada wznawiamy produkcję przetworów mięsnych - zapewnia Józef Bałdyga, właściciel JBB.

W listopadzie do pracy w nowych zakładach mięsnych wróci ok. 400 pracowników. - Sukcesywnie będziemy zwiększać zatrudnienie - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Józef Bałdyga. - Poziom produkcji, oraz zatrudnienia sprzed pożaru, chcemy osiągnąć w okresie od roku do dwóch lat - podkreśla.

Właściciel zakładów z Łysych nie zdecydował się zlecić produkcji pod marką JBB w konkurencyjnej firmie. Wyklucza też przejęcie innego gracza z branży mięsnej. - Jestem pedantem - wyznaje Bałdyga. - Ogromną wagę przykładam do odpowiednich warunków sanitarnych, higieny, oraz właściwej wentylacji. Nie sugeruję, że działające na rynku zakłady nie spełniają norm. Jednak nie chcę ryzykować utraty dobrej marki przez JBB - zaznacza.

Istotną przeszkodą we współpracy z funkcjonującymi na rynku zakładami jest też kwestia technologii. - Nasze wędliny były produkowane na nowoczesnych maszynach o określonych parametrach. Do nowego zakładu już zamówiliśmy maszyny, które będą zaprojektowane specjalnie pod nasze wymagania - mówi Józef Bałdyga. - Te technologie nie są dostępne na polskim rynku - akcentuje.

Od strony handlu jest ogromne zainteresowanie wędlinami z Łysych. - Wiele sklepów chce już podpisywać z nami umowy. Na ten moment jeszcze się tym wstrzymujemy - tłumaczy właściciel JBB. - W nowym zakładzie wielkość produkcji na początku będzie mniejsza niż wcześniej. Dlatego z podpisywaniem umów chcemy jeszcze poczekać - dodaje.

W odbudowanym zakładzie w pierwszej kolejności uruchomiona zostanie produkcja parówek tęczowych, przysmaku z dzika, oraz konserwy tyrolskiej. - Sam dobieram przyprawy do poszczególnych wyrobów - zdradza Józef Bałdyga. - W początkowym okresie działania nowego zakładu nacisk położymy także na takie przetwory jak: kiełbasy podwawelska, toruńska, szynka z piersi indyka, kiełbasa francuska, oraz parówkowa - wylicza.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (20)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • współpracownik, Robert P. 23-11-2009, 21:38:
Dużo wytrwałości w odbudowie zakładu,na ręce P.Józefa Bałdygi składa [ MKS-NYSA KŁODZKO]
  • współpracownik, Robert P. 23-11-2009, 21:37:
Dużo wytrwałości w odbudowie zakładu,na ręce P.Józefa Bałdygi składa [ MKS-NYSA KŁODZKO]
  • dyletant 16-09-2009, 22:05:
generalnie z opinii klientów wynika że spada sprzedaż "mielonek" i tego typu produktów blokowych , a ma to miejsce od momentu spalenia się JBB , proponuję wyleźć wreszcie z za biurek i porozmawiać z konsumentami .. a zresztą zostańcie tam gdzie jesteście , bo do reszty zniszczycie ten przemysł ...

Zobacz wszystkie komentarze (20)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 812) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH