Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Właściciel JBB: W listopadzie 400 pracowników zacznie pracę w odbudowanych zakładach mięsnych

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 16-07-2009, 13:13
Właściciel JBB: W listopadzie 400 pracowników zacznie pracę w odbudowanych zakładach mięsnych

Dokumentacja projektu nowego zakładu JBB jest już zatwierdzona przez odpowiednie instytucje. W Łysych trwa usuwanie szkód po spalonych halach. Wdrażane są już pierwsze prace przygotowawcze do odbudowy nieruchomości. - Od listopada wznawiamy produkcję przetworów mięsnych - zapewnia Józef Bałdyga, właściciel JBB.

W listopadzie do pracy w nowych zakładach mięsnych wróci ok. 400 pracowników. - Sukcesywnie będziemy zwiększać zatrudnienie - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Józef Bałdyga. - Poziom produkcji, oraz zatrudnienia sprzed pożaru, chcemy osiągnąć w okresie od roku do dwóch lat - podkreśla.

Właściciel zakładów z Łysych nie zdecydował się zlecić produkcji pod marką JBB w konkurencyjnej firmie. Wyklucza też przejęcie innego gracza z branży mięsnej. - Jestem pedantem - wyznaje Bałdyga. - Ogromną wagę przykładam do odpowiednich warunków sanitarnych, higieny, oraz właściwej wentylacji. Nie sugeruję, że działające na rynku zakłady nie spełniają norm. Jednak nie chcę ryzykować utraty dobrej marki przez JBB - zaznacza.

Istotną przeszkodą we współpracy z funkcjonującymi na rynku zakładami jest też kwestia technologii. - Nasze wędliny były produkowane na nowoczesnych maszynach o określonych parametrach. Do nowego zakładu już zamówiliśmy maszyny, które będą zaprojektowane specjalnie pod nasze wymagania - mówi Józef Bałdyga. - Te technologie nie są dostępne na polskim rynku - akcentuje.

Od strony handlu jest ogromne zainteresowanie wędlinami z Łysych. - Wiele sklepów chce już podpisywać z nami umowy. Na ten moment jeszcze się tym wstrzymujemy - tłumaczy właściciel JBB. - W nowym zakładzie wielkość produkcji na początku będzie mniejsza niż wcześniej. Dlatego z podpisywaniem umów chcemy jeszcze poczekać - dodaje.

W odbudowanym zakładzie w pierwszej kolejności uruchomiona zostanie produkcja parówek tęczowych, przysmaku z dzika, oraz konserwy tyrolskiej. - Sam dobieram przyprawy do poszczególnych wyrobów - zdradza Józef Bałdyga. - W początkowym okresie działania nowego zakładu nacisk położymy także na takie przetwory jak: kiełbasy podwawelska, toruńska, szynka z piersi indyka, kiełbasa francuska, oraz parówkowa - wylicza.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (20)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • współpracownik, Robert P. 23-11-2009, 21:38:
Dużo wytrwałości w odbudowie zakładu,na ręce P.Józefa Bałdygi składa [ MKS-NYSA KŁODZKO]
  • współpracownik, Robert P. 23-11-2009, 21:37:
Dużo wytrwałości w odbudowie zakładu,na ręce P.Józefa Bałdygi składa [ MKS-NYSA KŁODZKO]
  • dyletant 16-09-2009, 22:05:
generalnie z opinii klientów wynika że spada sprzedaż "mielonek" i tego typu produktów blokowych , a ma to miejsce od momentu spalenia się JBB , proponuję wyleźć wreszcie z za biurek i porozmawiać z konsumentami .. a zresztą zostańcie tam gdzie jesteście , bo do reszty zniszczycie ten przemysł ...

Zobacz wszystkie komentarze (20)

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (11 538) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 262)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.