Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Wzrost produkcji mięsa w Niemczech

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 21-02-2010, 12:45

W 2009 roku Niemcy wyprodukowali łącznie 7,7 mln ton mięsa, tj. o 2,5 proc. więcej niż przed rokiem - podaje FAMMU/FAPA.

Udział wieprzowiny w produkcji mięsa ogółem ukształtował się na poziomie 67,9 proc., natomiast drobiu oraz mięsa wołowego wyniósł odpowiednio 16,6 proc. oraz 15,2 proc. Łączny udział baraniny, jagnięciny oraz mięsa koziego i końskiego w produkcji mięsa ogółem ukształtował się na poziomie zaledwie 0,3 proc.

W 2009 roku produkcja mięsa wołowego wyniosła 1,2 mln ton, tj. była o 5,5 tys. ton lub 0,5 proc. mniejsza niż w 2008 roku. Produkcja mięsa drobiowego oraz wieprzowego zwiększyła się odpowiednio o 3,1 proc. do 5,3 mln ton oraz o 3,4 proc. do 1,3 mln ton.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 472) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH