Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Wzrost produkcji mięsa w Niemczech

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 21-02-2010, 12:45

W 2009 roku Niemcy wyprodukowali łącznie 7,7 mln ton mięsa, tj. o 2,5 proc. więcej niż przed rokiem - podaje FAMMU/FAPA.

Udział wieprzowiny w produkcji mięsa ogółem ukształtował się na poziomie 67,9 proc., natomiast drobiu oraz mięsa wołowego wyniósł odpowiednio 16,6 proc. oraz 15,2 proc. Łączny udział baraniny, jagnięciny oraz mięsa koziego i końskiego w produkcji mięsa ogółem ukształtował się na poziomie zaledwie 0,3 proc.

W 2009 roku produkcja mięsa wołowego wyniosła 1,2 mln ton, tj. była o 5,5 tys. ton lub 0,5 proc. mniejsza niż w 2008 roku. Produkcja mięsa drobiowego oraz wieprzowego zwiększyła się odpowiednio o 3,1 proc. do 5,3 mln ton oraz o 3,4 proc. do 1,3 mln ton.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 724) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH