REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Zakład Promaru w ostatniej fazie budowy

  • Autor: ŁR, portalspozywczy.pl
  • Data: 13-04-2015, 12:37
Zakład Promaru w ostatniej fazie budowy
W nowym zakładzie firmy Promar produkowane będą dodatki do żywności (fot. mat.pras.)

Rozpoczyna się końcowy etap budowy zakładu produkcyjnego firmy Promar, który powstaje w Strefie Aktywności Gospodarczej w Zawierciu. Obiekt jest w stanie zamkniętym, trwają ostatnie prace wykończeniowe. Wkrótce hala produkcyjna zostanie wyposażona w specjalistyczne technologie do produkcji dodatków do żywności.

REKLAMA

- Obecnie wkroczyliśmy w najbardziej gorący, ale i ciekawy etap budowy, kiedy to trwają prace wykończeniowe i zaczynamy wyposażać zakład – mówi Paweł Świerkula, dyrektor generalny Działu Dodatków i Materiałów Opakowaniowych firmy Promar PPH. – Jestem przekonany, że tak zaprojektowana i przemyślana koncepcja zakładu pozwoli odpowiedzieć na wyzwania, jakie stawia przed nami nowoczesny przemysł spożywczy w Polsce.

Budowa zakładu ruszyła w lipcu ubiegłego roku. W październiku zamknięto etap stawiania konstrukcji nadziemnej oraz stalowej a już do listopada ukończono konstrukcję dachu na hali. Obecnie trwają prace wykończeniowe oraz instalacyjne a także te związane z zagospodarowaniem terenu. 

Nowy zakład firmy Promar wyróżnia się najwyższymi standardami higienicznymi, najnowocześniejszym systemem zarządzania powietrzem, temperaturą i wilgotnością. Wyposażenie obiektu w unikalny system produkcji mieszanek ma zapewnić bezpieczeństwo, efektywność i powtarzalność produkcji. Zadbano również, aby kluczowe rozwiązania budowlane i techniczne, gwarantowały właściwą politykę zarządzania alergenami. 

- Decyzja o budowie zakładu doskonale wpisuje się w przyjętą przez nas strategię oferowania rozwiązań ponadstandardowych, pozwalających kreować trendy żywnościowe i tworzyć nowe produkty - podkreśla Paweł Świerkula. - Stale rozwijamy ofertę dodatków, w tym także takich, dzięki którym producenci mogą uprościć etykietę lub zaoferować zupełnie nowe ciekawe produkty, jak na przykład wyroby bez alergenów, w tym także bez glutenu – dodaje.

W zakładzie firmy Promar produkowane będą dodatki do żywności takie jak: mieszanki przyprawowe, aromaty, sosy, dodatki funkcjonalne. Oficjalne otwarcie zakładu zaplanowano na III kwartał br.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (12 382) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH