Partnerzy portalu
partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu

Partner serwisu

partner serwisu
Mięso

Zakłady Mięsne Pekpol: Będziemy rozwijać ofertę w kierunku produktów wegetariańskich

- Pomyśleliśmy również o tych, którzy preferują dietę bezmięsną lub w świadomy sposób ograniczają spożycie mięsa. Z roku na rok takich osób przybywa. Jak wskazują statystyki, nie jest to chwilowy trend. Dziś dla wielu wegetarianizm czy fleksitarianizm to sposób na zdrowy styl życia. Coraz więcej osób go praktykuje i nie możemy być na to obojętni - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Małgorzata Wódkiewicz, kierownik marketingu Zakładów Mięsnych Pekpol.

Zakłady Mięsne Pekpol: Będziemy rozwijać ofertę w kierunku produktów wegetariańskich
Małgorzata Wódkiewicz, kierownik marketingu ZM Pekpol, fot. mat. pras.

Autor: AT, portalspozywczy.pl
Data: 19-03-2019, 09:43

W lutym Zakłady Mięsne Pekpol poszerzyły swoją ofertę wprowadzając nową linię pieczonych pasztetów warzywnych „Dziarskie Jarskie”. (czytaj więcej)

Małgorzata Wódkiewicz, kierownik marketingu Zakładów Mięsnych Pekpol wskazuje, że spółka  obserwuje i analizuje trendy żywieniowe oraz zmieniające się preferencje konsumentów i stara się tworzyć spełniającą oczekiwania klientów ofertę.

- Pomyśleliśmy również o tych, którzy preferują dietę bezmięsną lub w świadomy sposób ograniczają spożycie mięsa. Z roku na rok takich osób przybywa. Jak wskazują statystyki, nie jest to chwilowy trend. Dziś dla wielu wegetarianizm czy fleksitarianizm to sposób na zdrowy styl życia. Coraz więcej osób go praktykuje i nie możemy być na to obojętni. Dlatego też wprowadziliśmy linię pasztetów warzywnych, które zostały przygotowane w 100 proc. ze świeżych warzyw, nie zawierają substancji konserwujących, wzmacniaczy smaku i sztucznych barwników - dodaje.

Wódkiewicz uzupełnia, że linia "Dziarskie Jarskie" skierowana jest do wszystkich, którzy chcą po prostu wzbogacić swój codzienny jadłospis o produkty roślinne.

- W nowej warzywnej linii znalazło się aż siedem smaków pasztetów: z cieciorki, z soczewicy, z czerwonej fasoli, z marchwi i soczewicy, z selera, z brokułami i z żurawiną w różnych formach pakowania: małe porcje na jedną kanapkę 4 x 25 g i pasztety w niewielkich foremkach, pieczone 220 g - dodaje.

Kierownik marketingu ZM Pekpol nie wyklucza, że firma nadal będzie rozwijać ofertę w kierunku produktów warzywnych.

- Idąc trendem warzyw niedawno wprowadziliśmy na rynek pasty warzywno-mięsne – z czerwoną papryką i szczypiorkiem, w małych gramaturach dostosowanych do potrzeb konsumenta, które zyskały już grono swoich smakoszy. Cały czas śledzimy zmieniające się nawyki żywieniowe konsumentów nie tylko w kraju, ale i poza jej granicami. Dla większości duże znaczenie ma zdrowa, zróżnicowana dieta. Dlatego też nie wykluczam, że nadal będziemy rozwijać ofertę w kierunku produktów warzywnych. Jak również podążać za pozostałymi trendami rynkowymi, jak przekąski czy produkty convenience food - dodaje.

ZM „Pekpol Ostrołęka” to producent wyrobów mięsnych, obecny na polskim rynku od 45 lat. ZM „Pekpol Ostrołęka” prowadzą aktywność zarówno na rynku krajowym, jak i zagranicą. Firma eksportuje swoje produkty do takich krajów, jak: Wielka Brytania, Irlandia, Włochy, Szwecja, Litwa, Łotwa, Estonia i innych. Gama wyrobów to: wędzonki, kiełbasy cienkie i grube, kabanosy, parówki, wędliny podrobowe, wyroby blokowe oraz wyroby bezmięsne. Znaną i cenioną marką przez konsumentów są Kurpiowskie Specjały, Paryżanki czy linia produktów warzywnych - Dziarskie Jarskie. ZM „Pekpol Ostrołęka” wciąż rozszerza ofertę, dostosowując ją do potrzeb rynku, unowocześnia linie produkcyjne, wprowadzając nowe technologie i produkty zaspokajające potrzeby konsumentów.

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Pekpol RSS ALERT    /    Małgorzata Wódkiewicz RSS ALERT    /    wegetarianizm RSS ALERT    /    wegetarianie RSS ALERT    /    produkty wegańskie RSS ALERT    /    pasztety RSS ALERT    /    branża mięsna RSS ALERT    /    fleksitarianizm RSS ALERT

KOMENTARZE (1)

  • lolo 2019-03-20 17:29:27
    No i bardzo dobrze... ludzie odchodzą od faszerowanych antybiotykami i sterydami mięs. Na zdrowie!

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 35.172.100.232
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.