Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Zakończono badania wieprzowiny na obecność dioksyn

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 22-02-2011, 13:40
Zakończono badania wieprzowiny na obecność dioksyn

14 lutego Główny Inspektorat Weterynarii (GIW) opublikował komunikat o zakończeniu monitoringu mięsa wieprzowego pochodzącego z Niemiec na obecność dioksyn - podaje FAMMU/FAPA.

Badania były prowadzone od połowy stycznia i GIW na bieżąco publikował informacje o ich wynikach.

Do badań laboratoryjnych pobrano łącznie 81 próbek środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego. Otrzymane wyniki badań wszystkich próbek nie wykazały przekroczenia dopuszczalnej zawartości dioksyn, co świadczy, że produkty z których pobrano próbki były bezpieczne i nie stanowiły zagrożenia dla zdrowia konsumentów.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (2)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • SH 23-02-2011, 09:10:
A kto zapłaci za mięso przekazane do utylizacji? bo przecież TPS został przekroczony i zatrzymane mięso zostało skierowane do utylizacji.
  • hodowca 22-02-2011, 20:21:
a kto zapłacił za te badania ?

Zobacz wszystkie komentarze (2)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 015) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH